Video

Vaata veel

Grillitud Denveri steik rosmariinise kõrvitsa ja chimichurriga

Wend Weis, 7/10: Nakatu

1-le

Denveri steik on üks viimastest uustulnukatest lihalõikude maailmas – sellise kuju ja lõikega lihatükk veise õlaosast sai gurmeemaailmale tuntuks Denveris 2009. aastal. Kolm aastat figureeris see pigem Ameerika grillimeistrite mängumaal, nüüdseks on aga leidnud hindamist kogu maailmas. Eks ta rohkem restoranitoit ole, supermarketist Denveri steiki üldjuhul ei saa.

Kuid kes otsib, see leiab. Peakokk köögis on seekord Ats Pärn, kellega kohtumine nagu selgus ei jäänud viimaseks sel rännakul. Aga sellest hiljem. Sel hetkel töötas ta Meat Marketis. Ja Ats ei hoia Denveri steigist rääkides kiidusõnu kokku. Parim liha tänu selles olevale rasvale, mis annab grillimisel steigile imelise maitse! Jumaliku, võiks isegi öelda!

Denveri steik:

200–250 g Denveri steiki
soola, pipart
2 sl oliiviõli

Kõrvits:

200 g kõrvitsat
5 g rosmariini
soola, pipart
2 sl oliiviõli

Chimichurri:

50 g peterselli
5 g tšillikauna
10 g valget mugulsibulat
1/2 sidrunit
100 ml oliiviõli
soola, pipart

Chimichurri jaoks haki petersell nii väikesteks tükkideks kui võimalik. Puhasta tšilli ja sibul ning tükelda samuti võimalikult peeneks. Lisa juurde poole sidruni mahl, sool, pipar ja õli. Sega korralikult, maitse ja vajadusel maitsesta veel.

Kõrvitsale marinaadi valmistamiseks haki rosmariin, lisa õli, sool ja pipar ning sega marinaad läbi. Lase kõrvitsal marinaadis mõned tunnid maitsestuda ja grilli mõlemalt poolt 4–5 minutit.
Võta liha ja puhasta kelmetest. Määri kokku soola, pipra ja õliga. Aseta liha grillile ja grilli meelepärase küpsuseni (rare, medium, medium well).

Serveeri kõrvitsa ja chimichurri-kastmega.

Jällegi – nii lihtne ja kui maitsev...


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar