Video

Antrekoodist veisestrooganov marineeritud peetide, praekartuli ja soolakurgiga

Wend Weis, 1/10: Vormsi

2–3 sööjale

Antrekoot tähendab ribidevahelist ehk veise seljatükist ribikondi vahelt lõigatud liha. Antrekoodi äärtel on rasv ja ka sees on pekisooned. Tegu on väga õrna lihaga, mistõttu seda valmistatakse kiiresti küpsetades.

400 g antrekooti
1 sibul
2 küünt küüslauku
1 sl tomatipastat
300 g hapukoort
200 ml veisepuljongit
võid ja õli praadimiseks
soola
musta pipart
suhkrut

Marineeritud peedid

4 keskmist peeti (hea, kui peedid on enam-vähem samas mõõdus, siis valmivad need ühel ajal)
1 küüslauguküüs
1 sl palsamiäädikat
1 sl oliivõli
soola
suhkrut
musta pipart
värsket peterselli

Puhasta antrekoot kelmetest ja tükelda suupärasteks ribadeks (umbes 1 cm läbimõõduga ja 5–6 cm pikad ribad).

Tükelda sibul ja küüslauk peeneks. Pane paksu põhjaga potti võid, prae tükeldatud sibulad ja küüslaugud poti põhjas kergelt klaasjaks ning lisa supilusikatäis tomatipastat. Kuumuta segu pidevalt segades veel veidi ning lisa potti hapukoor ja veisepuljong. Keeda segu vaiksel tulel umbes 40 minutit. Selle ajaga aurub piisavalt vett välja ja kaste ei vaja hiljem paksendamist. Püreesta segu saumikseriga, maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga. Kurna kaste läbi tiheda sõela.

Mässi peedid fooliumisse ja küpseta 200 kraadi juures ahjus või grillil umbes 1,5 tundi. Lase peetidel veidi jahtuda, siis koori need ja lõika suuremat sorti tükkideks, aga nii, et ikka suhu mahub. Koori ja tükelda küüslauk ning pane tükeldatud peetide hulka. Lisa kaussi veel palsamiäädikat, veidi suhkrut, soola, pipart ja oliivõli ning kui on, pane juurde värsket peterselli.

Tõsta pann tulele, lisa veidi toiduõli ja prae lihatükke pannil suurel kuumusel nii, et need jääksid väljastpoolt krõbedad, kuid oleksid seest veel veidi toored. Lisa pannile varem valmistatud kaste ja lase kogu segul keema tõusta, siis tõsta pann tulelt. Serveeri strooganovi kohe, kuna lihatükid peaksid jääma seest roosad ja mahlased.

Kõrvale sobib peale peetide pakkuda veel praekartuleid, marineeritud või soolatud kurke. Peale võid puistata hakitud värsket peterselli või koriandrit.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar