Video

Maheveise välisfilee

Wend Weis, 5/10: Koivakonnu

180–200 g maheveise välisfileed (lihakogus 1-le inimesele)
5–8 g soola
100–200 g maheveise töödeldud rasva
20 g šalottsibulat (koori ja lõika pikuti õhukesed ribad)
20 g peterselli (peente ribadena ehk julienne)
100–200 g varajast kartulit
300–500 g peakapsast
paar tl cappareid

Alusta kapsast ja kartulist, kuna need võtavad kõige kauem aega. Hoia kapsast grillil 30- 50 min , kuni välimine kiht on korralikult söestunud ja kontrolli noaotsaga, kas on pehmeks läinud. Siis võta grillilt ära ja lase „puhata” ca. 20- 30min. Samal ajal võid alustada ka kartulite küpsetamisega. Mugulad vajavad sõltuvalt suurusest ca 30-40 min. Siis puhasta kartulid liigsest söest ja viiluta jämedalt. Pane hetkeks kõrvale.

Steigilõigud (jämedusega ca. 2-2,5 cm) peavad kindlasti olema toa temperatuuril. Maitsesta mõlemalt poolt rasva ja soolaga ( lase seista enne grilli peale panemist üks 2- 4 min). Samal ajal pane pannile veise rasv ja kartul ning maitsesta soolaga. Siis lisa sibul, petersell ja lõpus kui kartul on ilusti läbi praadinud ka capparid. Samal ajal grilli steike 3-6 min mõlemalt pool (taas vastavalt soovitud küpsusastmele) ja kindlasti lase enne serveerimist lihal puhata 5-7 min. Kapsast lõika sektorid ja lase kergelt grillilt üle.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.