Video

Maheveise välisfilee

Wend Weis, 5/10: Koivakonnu

180–200 g maheveise välisfileed (lihakogus 1-le inimesele)
5–8 g soola
100–200 g maheveise töödeldud rasva
20 g šalottsibulat (koori ja lõika pikuti õhukesed ribad)
20 g peterselli (peente ribadena ehk julienne)
100–200 g varajast kartulit
300–500 g peakapsast
paar tl cappareid

Alusta kapsast ja kartulist, kuna need võtavad kõige kauem aega. Hoia kapsast grillil 30- 50 min , kuni välimine kiht on korralikult söestunud ja kontrolli noaotsaga, kas on pehmeks läinud. Siis võta grillilt ära ja lase „puhata” ca. 20- 30min. Samal ajal võid alustada ka kartulite küpsetamisega. Mugulad vajavad sõltuvalt suurusest ca 30-40 min. Siis puhasta kartulid liigsest söest ja viiluta jämedalt. Pane hetkeks kõrvale.

Steigilõigud (jämedusega ca. 2-2,5 cm) peavad kindlasti olema toa temperatuuril. Maitsesta mõlemalt poolt rasva ja soolaga ( lase seista enne grilli peale panemist üks 2- 4 min). Samal ajal pane pannile veise rasv ja kartul ning maitsesta soolaga. Siis lisa sibul, petersell ja lõpus kui kartul on ilusti läbi praadinud ka capparid. Samal ajal grilli steike 3-6 min mõlemalt pool (taas vastavalt soovitud küpsusastmele) ja kindlasti lase enne serveerimist lihal puhata 5-7 min. Kapsast lõika sektorid ja lase kergelt grillilt üle.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar