Video

Grillitud Liivimaa lihaveise maks hilissuvise salati ja pruunistatud sibulaga

Wend Weis, 2/10: Hiiumaa

4–6 sööjale

Korralikult ja õigesti grillitud maks annab nii mitmelgi juhul silmad ette steigile või šašlõkile. Terve maksa puhul on kohe näha, milline pool sobib grillimiseks ja milline pasteedi tegemiseks. See osa, kus on vähem kelmeid ja valgeid sooni, lõika viiludeks, mis lähevad grillile. Soonelisem osa puhasta pasteedi jaoks. Kuna maks on üsna odav, võid puhastada üsna robustselt, ei pea millimeetri täpsusega nokitsema.

800 g Liivimaa lihaveise maksa
toiduõli
võid
soola, pipart

Salat

6 väikest peeti (eri värvi)
2 tk suvikõrvitsat
4 redist
mitmesuguseid ürte

Salatikaste

3 sl palsamiäädikat
9 sl külmpressitud rapsiõli (võib ka oliiviõli)
sool, suhkur, pipar

Praesibul

500 g sibulat
1 sl Liivimaa lihaveise rasva
soola

Koori sibulad ja lõika viiludeks. Pane pannile veiserasv ning lisa sibulad ja väheke soola. Pruunista sibulad keskmisel kuumusel, neid aeg-ajalt segades. Maitsesta soola ja pipraga.
Salati tarvis pese köögiviljad ja tõmba neist koorijaga õhukesed laastud.

Sega kokku salatikaste ning maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Sega kaste köögiviljadega kokku hetk enne serveerimist ja lisa ürdid.

Eemalda maksalt kelmed ja lõika umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Piserda maksa õliga, maitsesta soolaga ja aseta viilud majapidamispaberile umbes 10 minutiks maitsestuma. Grilli hästi kuumal tulel mõlemalt poolt umbes 2 minutit või vastavalt eelistatavale küpsusastmele. Enne serveerimist pintselda maks võiga üle ja maitsesta pipraga.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar