Video

Vaata veel

Keelesalat

Wend Weis, 3/10: Puurmani

Keele keetmine

1 keel (umbes 800 g kuni 1 kg)
100–150 g soola
noaotsaga suhkrut
2–3 loorberilehte
10 tera pipart
6 tera vürtsi

Puhastatud keel hõõru soola ja suhkruga sisse ja lase ööpäev külmas seista.

Pese keel ja pane potti külma veega keema nii, et vesi ulatuks mõned sentimeetrid üle. Koori keeduvee pinnale tekkiv vaht. Lisa loorberilehed, pipar ja vürts. Keeda keelt tasasel tulel paar tundi, kuni see on pehme. Seejärel võta keel leemest välja ja loputa kiiresti võimalikult külma vee all. Eemalda nahk.

Kooritud keel pane keeduleeme sisse jahtuma.

Keelesalat

Kahele sööjale

200 g keedetud veisekeelt
1 keskmine pirn
1 keskmine hapukurk

Kaste:
2 sl majoneesi
1 sl mädarõigast
2 sl hakitud peterselli
värskelt jahvatatud musta pipart
soola

Lisandiks:
2 viilu musta leiba
1 redis
1 pirn
peedivõrseid

Haki jahtunud keel, pirn ja hapukurk ribadeks. Sega omavahel majonees, mädarõigas, hakitud petersell, pipar ja sool. Vala kaste salati komponentidele ja sega õrnalt läbi. Lisandiks lõika redisest õhukesed viilud, pirnist vooli pallid. Rösti leivaviilud kuumal pannil, sütel või röstris. Serveerimisel aseta keelesalat leivaviilule ja kaunista rediseviilude, pirnipallide ja võrsetega.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar