Video

Vaata veel

Manhattani toorjuustukook

Põhi:

8 Digestive-küpsist

50 g sulatatud võid

Täidis:

75 g suhkrut

2 muna

400 g head maitsestamata toorjuustu (full-fat)

0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut

Kate:

250 g hapukoort

2 sl suhkrut

0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.

Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.

Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230-kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.

Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Serveeri nt värskete marjadega.

NB! Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!

Toimetas
Madis Laur

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar