Video

Vaata veel

Peedi-brita kook

Põhi:

4 munakollast

1 muna

1 dl suhkrut

150 g võid

3,5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

125 g riivitud peeti

20 g peedimahla

Sulata või ja tõsta kõrvale jahtuma. Vahusta munakollased ja terve muna koos suhkruga tihkeks helekollaseks vahuks. Teises kausis sega omavahel kuivained. Sega munavahule juurde sulatatud või, peedimahl ning riivitud peet. Sõelu kuivained munavahu hulka ning sega läbi. Jaota tainas kahele küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga vormi põhjale.

Besee:

4 munavalget

1,5 dl suhkrut

2 sl mandlilaaste

Vahusta munavalged, kuni saad kõva tihke vahu, mis kausi tagurpidi keeramisel välja ei valgu. Vahustamist jätkates lisa järk-järgult suhkur. Jaga beseevaht kaheks ja määri see vormides oleva taigna peale. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit.

Peedivaht:

175 g vahukoort

35 g suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

3,5 tl želatiini

50 g peedimahla

150 g hapukoort

1/3 tl sidrunhapet

Paisuta želatiin külmas vees. Sulata želatiin veevannil ja tõsta kõrvale jahtuma. Vahusta vahukoor suhkru, vaniljesuhkru ja sidrunhappega. Lisa juurde hapukoor ja peedimahl ning pidevalt segades peene joana ka täielikult jahtunud želatiin.
Tõsta üks küpsetatud põhi 24 cm läbimõõduga vormi põhjale, vala peale kreem ning kata kreem omakorda teise põhjaga. Lase külmakapis taheneda 3-4 tundi.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud