Video

Vaata veel

Hapukapsapannkoogid, rebitud pannkoogid ja pannkoogirull

Paar suutäit soolast ehk toekad hapukapsapannkoogid

Need pannkoogid täidavad parajalt kõhtu ja sobivad lihapelgajatelegi kotlettide asemel. Kui kuumale pannukale veel riivitud juustu peale raputada (mis seal isuäratavalt sulama hakkab), tekitavad need lausa sõltuvust!

Kogus: 15–20 tk

1 sibul
300 g hapukapsast
2 muna
1,5 sl suhkrut
100 g hapukoort
4 sl tatrajahu
100 g riivitud juustu
2 tl köömneid
soola
Haki sibul tükkideks ja prae pannil klaasjaks. Sega kokku ülejäänud ainetega, vajadusel maitsesta soolaga. Seejärel küpseta pannil õlis pisikesed pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Tähelepanek:
* Prae hapukapsapannkooke keskmisel või isegi pisut nõrgemal kuumusel, sest nii küpsevad need korralikult läbi!
* Gluteenivabad


Rebitud pannkoogid banaaniviilude ja pudinguga

Kui pühapäevahommikusest pannkoogiteost jääb üle pannkooke, siis on neid järgmisel päeval hea serveerida ribadeks lõigatuna ohtrate lisanditega ülepannikooke.

Lisandid:
1 suurem viilutatud banaan
hakitud Kreeka pähkleid
vanillipudingut või kondenspiima
kakaopudingut
3 sl värskeid või külmutatud marju (mustikaid, vaarikaid vms)
Lõika pannkoogid umbes 2 cm laiusteks ribadeks ja tõsta nendest pooled serveerimisalusele. Laota ribadele pooled banaaniviilud ja pähklid. Nirista üle poole koguse vanilli- ja kakaopudinguga. Seejärel laota peale ülejäänud pannkoogiribad ning vanilli- ja kakaopuding. Kaunista marjadega.

Tähelepanek:
* Seesugust pannkoogivaagnat saad valmistada ükskõik milliste meelepäraste lisanditega. Imehästi sobivad, jäätis, halvaa, kohupiim, pirniviilud, mitmesugused seemned jm.

Rullbiskviidi sugulane rullpannkook kohupiima ja šokolaaditükkidega

Rullis pannkook on imehea – selle tõestuseks ongi seesama küpsetis. Eeskujuks on klassikaline rullbiskviit, ainult et biskviidi asemel astub mängu ahjus küpsetatud pannkook

Kogus: 10 koogitükki

100 g võid
100 g nisujahu
3 dl piima
2 sl suhkrut
2 munavalget

Täidis:
300 g kohupiimapastat
300 g hapukoort
3 sl Ekströmsi vanillikastmepulbrit
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
75 g piimašokolaadi (soovitatavalt metspähklitega)
Sulata või ja lisa vispeldades jahu. Kuumuta piim keemiseni ning lisa tasapisi või ja jahu segule. Tõsta pott pliidilt ja lase 5 minutit jahtuda. Vahepeal vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult jahtunud taina hulka.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga (plaat või vorm võiks olla umbes 36 x 24 cm suurune) ja laota tainas plaadile. Küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit ehk seni, kuni pannkoogi pealispind on kergelt kuldpruun. Kummuta pannkook lauale ja eemalda hästi ettevaatlikult küpsetuspaber.
Sega kohupiim ja hapukoor omavahel ühtlaseks, lisa segades kastmepulber, suhkur ja vanillisuhkur. Haki šokolaad ja lisa segule kõige viimasena. Laota pannkoogile täidis ja keera pannkook seejärel pikkupidi (lühem külg enda pool) rulli. Lase rullil külmkapis ööpäev taheneda.

Tähelepanekud:
* Lisaks vanillise maitse andmisele muudab vanillikastmepulber täidise paksemaks, mistõttu on seda mugavam koos pannkoogiga rulli keerata.
* Küpsetuspaberi eemaldamisel võid appi võtta noa.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar