Video

Vaata veel

Retseptid karulaugust

Restorani Von Krahli Aed peakokk Maru jagas mõned retseptid, mida saab lisaks pestole karulaugust teha. Kööginurgas valmistas ta karulauguhummust, karulauguvõiet ja karulaugu-kappareid ning risottot päevalilleseemnetest ja karulaugust.

Karulaugune valerisoto päevalilleseemnetest

200 g päevalilleseemneid
2 spl võid
0,4 l vett, vajadusel enam
Umbes peotäis maitsepärmi helbeid
Kimp karulauku

Leota kooritud päevalilleseemneid eelnevalt mõni tund vees. Kurna ja pese läbi. Kuumuta pott, sulata killuke võid ja keeruta päevalilleseemneid mõni minut, kuni nad saavad pähkliselt röstitud meki juurde. Nirista juurde vett või köögiviljapuljongit ja lase keskmisel kuumusel keeda. Maitsesta soola, pipra ning maitsepärmi helvestega. Valerisoto on siis valmis, kui seemned on veel parasjagu krõmpsud, vedelik kokku keenud ning kogu lugu maitseb pisut nagu päris risoto. Viimasena sega sisse karulauk. Erksama rohelise tooni saad, kui karulauk on enne sauseguriga peeneks püreeks lastud. Serveeri pärmihelveste ja värskete karulaugu lehtedega.

Karulauguhummus

1 purk kikerherneid
Kimp karulauku
Maitse järgi soola
Paar "lonksu" oliivi- või rapsiõli

Vaata lehed üle, et seal vahel pisikesi tigusid poleks. Seejärel kurna kikerherned ja vala pisikesse blenderisse. Lõika karulaugu lehed väiksemaks, lisa näpuotsatäis soola ning natuke õli. Lase lõikuril tööd teha ja kui tundub, et segu võiks kreemisem olla, lisa pisut vett. Meki, tee vajadusel soolaga korrektuur ning vurista veelkord läbi. Peaasi, et hummus oleks mõnusalt karulaugune ning kõik vitamiinid pääseksid kõhtu head tegema.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.