Video

Vaata veel

Kirjud kevadrullid

Vikerkaarevärvilised eestipärased suverullid

Kes teeb sügisel suverulle? Mina teen, sest rullides saavad sõbraks Eesti ja Vietnam!
PS! Need on looduslikult värvilised, sobivad ka kõige tundlikumatele allergikutele ning maitsevad nii eesti patriootidele kui ka ükssarvikutele.

Vietnami riisipabereid (minu lemmikud on ø 22 cm) ja riisinuudleid
vanaema porgandeid
eesti kurke
siniseid ploome
läti maasikaid
väikeseid pirne
rohelist sibulat, salatit, münti ja koriandrit

värvimiseks:

Veidi peedimahla (mahla tegemiseks võid peeti keeta või lihtsalt püreestada)
natuke punase kapsa mahla (mahla valmistamiseks kasuta tavalist "keetmismeetodit")
sutsuke söögisoodat (kapsamahlale sooda lisamisel muutub vedelik siniseks)
lusikatäis kurkumipulbrit (või kurkumijuurt)

serveerimiseks:

Musti ja valgeid seesamiseemneid
küpseid viigimarju
salaretsepti järgi valmistatud kastet

Keeda riisinuudleid ja ehmata neid külma veega. Nende värvimiseks sega osa nuudleid punases peedimahlas, teine osa lillas ja kolmas osa sinises punase kapsa mahlas, neljas osa kurkumis.

Valmista ette rullide täitematerjal - ribasta porgandid ja kurgid, viiluta maasikad jne.

Leota riisipabereid 10-20 sekundit soojas vees ning täida need seejärel oma lemmikköögiviljade ja -marjadega. Ideede puudumisel - mine põllule, aeda või külasta turgu!

Veereta ettevaatlikult oma rullid valmis. Esimesed rullid lähevad kergesti aia taha, kuna riisipaber on harjumatult õhuke. Ära sellepärast pead norgu lase!

Serveeri suverulle koos viigimarjaviilude, soja-laimi-ingveri kastmega ning puista peale seesamiseemneid. Kahvel kõhtu ja nuga näppu!


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.