Video

Vaata veel

Erilised pudrud

Mehine kinoapuder peekoni ja parmesaniga (2-le)

2 klaasi vett
1 klaas kinoahelbeid
100g peekonit
100g parmesani
2 spl külmpressitud oliivõli
peotäis tüümiani

Valmistamine:

Soojenda vesi keemiseni, lisa kinoahelbed ja sool ning keeda umbes 10 minutit. Seni kuni puder keeb, haki peekon tükkideks ja prae pannil krõbedaks. Riivi parmesan väiksesse kaussi ja haki tüümian. Kui puder on valmis keenud, nirista üle vähese oliivõliga ning sega hulka tüümian, praetud peekon ja riivitud parmesan. Tõsta puder kaussi, puista üle veel vähese oliivõliga, parmesaniga ja ning puista peale kaunistuseks peekonit ja tüümiani. Serveeri soojalt.

 

Kaerahelbepuder porgandiga

2 klaasi piima
1 klaas kaerahelbeid
1 porgand
2 tl võid
veidi soola
Peale riivimiseks parmesani

Valmistamine:
Koori ja riivi porgand. Soojenda piim keemiseni, lisa kaerahelbed ja keeda umbes 10 minutit. Paar minutit enne valmimist lisa riivitud porgand, sool ja või ning sega hoolikalt läbi. Tõsta puder kaussi, riivi peale parmesani ja serveeri soojalt.

 

Kaera-mandli puder marjadega (2-le)

2 klaasi mandlipiima
1 klaas täistera kaerahelbeid
2 väikest või 1 suur õun
1 spl agaavisiirupit
veidi soola
2 spl mandlilaaste
100g marju

Valmistamine:
Koori ja puhasta õun ning tükelda kuubikuteks. Soojenda mandlipiim potis keemiseni, lisa kaerahelbed ja tükeldatud õun ning keeda 10-15 minutit, kuni helbed on pehmed ja kogu vedelik ära imbunud. Maitsesta agaavisiirupi ja soolaga ning sega hulka mandlilaastud. Tõsta puder kaussi, kata pealt marjadega ning naudi soojalt!

 

Rukkihelbepuder kookospiima ja banaaniga (2-le)

2 klaasi kookospiima*
1 klaas rukkihelbeid
1 banaan
soovi korral 1 spl agaavisiirupit
veidi soola

Kaunistamiseks kookoshelbeid ja banaani viile

Valmistamine:
Soojenda kookospiim potis keemiseni, lisa rukkihelbed ning keeda 10 minutit, kuni kogu vedelik on ära imbunud. Püreesta banaan kahvliga ning sega pudru hulka. Soovi korral maitsesta agaavisiirupi ja vähese soolaga. Kaunista pealt kookoshelveste ja banaani viiludega ning naudi soojalt!

*Vedelikku võib kombineerida ka 1 klaas vett + 1 klaas kookospiima, siis ei jää puder nii tummine ja kookosemaitse jääb veidi õrnem.

 

Aprikoosimarmelaad:

200g kuivatatud aprikoose
1,5 dl vett

Pane aprikoosid ööseks likku nii, et need oleksid ühtlaselt veega kaetud. Hommikul tõsta need koos vedelikuga potti ning kuumuta umbes 10 minutit. Seejärel purusta saumiksriga ühtlaseks püreeks. Tõsta marmelaad purki ja säilita külmikus.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar