Video

Vaata veel

"Ringvaade" proovis musta küüslauku

Must Küüslauk OÜ tegevjuht Margus Sarmet tutvustas "Ringvaates" musta värvi küüslauku, mis on tavaline naturaalne eestimaine küüslauk, mida on pikaajaliselt küpsetatud kontrollitud temperatuuril ja kontrollitud niiskusel, mistõttu küüslaugu värv muutub.

Musta küüslaugu tootja Margus Sarmeti sõnul toodab ta musta küüslauku tema maitseomaduste pärast. "Ta on täiesti tavaline naturaalne eestimaine küüslauk, mis on pikaajaliselt küpsetatud kontrollitud temperatuuril, kontrollitud niiskusel ja kuna küüslaugus on hästi palju suhkruid, siis need suhkrud karamelliseeruvad välja, muudavad küüslaugu süsimustaks, läikivaks ja küüslauk hakkab maitsema nagu tume šokolaad või komm."

Küüslauku küpsetatakse ligi kaks nädalat spetsiaalses ahjus, kuhu mahub ligi 200 kilogrammi küüslauku.

Must küüslauk ei lõhna nagu tavaline küüslauk. "Võite süüa, peole minna ning suudelda," rääkis Sarmet.

Marko Reikop proovis musta küüslauku ja tõi välja, et see on oma konsistentsilt nagu lagrits, kuid maitseb nagu kummikomm. "Ta on pisut hapukas, pisut magusat tooni on siin, pisut tõrvast mekki on minu jaoks ja kui väga mõtiskleda, siis võib-olla natuke küüslaugu maitset on," iseloomustas Reikop.

Sarmeti sõnul on nendel, kes muidu küüslauku ei söö, hea võimalus seda siiski musta küüslaugu näol teha, sest 70 kraadi juures ei lähe enamik kasulikke aineid välja.

Toimetas
Riho Nagel

Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar