Reisisari Reisile minuga 8: Budapest (Eesti 2014)

Kui mõtleme Ungarist, siis meenuvad Liszt, Kalman, Lehar, tuline tšaardaš, guljašš ja paprika. Tõe huvides tuleb märkida, et paprika jõudis siiakanti tänu Ottomanidele, kes 16. sajandil Ungari alad oma impeeriumiga 150 aastaks liitsid. Paprika on ka esimene köögivili, millest edukalt isoleeriti C-vitamiini ja mille eest sai Ungari füsioloog Szent-Györgyi Albert Nagyrapolti Nobeli preemia.

Budapestis igav ei hakka. Meie filmisime kohtades, mis on kohustuslikud: Szechenyi veekeskus, Kalurite Bastion, Kuningaloss, Vaci tänav, Gelleriti mägi ja Vabadussammas. Agnes Csaky kinnitab, et kindlasti tuleb veel ära käia Gerbeaud kohvikus. Nii teemegi. Borbala Szaili on uurinud Matyasi kiriku ajalugu ja pajatab seda meilegi. Ja muidugi imeline kruiis Doonau jõel koos mustlasorkestriga. Budapestis filmisid Hardo Aasmäe, Tiina Park ja Andres Kull. Saate tootis Free Studio.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.