1. saates: Kana piri-piri vürtsikastmes, maitsestatud kartulid, rukolasalat, kiiresti valmivad portugalipärased lehttaignakorvikesed

Neljale inimesele (kaks korvikest jääb üle)

KANA
4 suurt kanakintsu, naha ja kondiga
1 punane paprika
1 kollane paprika
6 värske tüümiani oksakest

KARTULID
1 keskmise suurusega kartul
2 maguskartulit
1/2 sidrunit
1 värske punane tšillikaun
kimbuke värsket koriandrit
50 grammi fetajuustu

PIRI-PIRI KASTE
1 punasibul
4 küüslauguküünt
1—2 tšillipiprakauna
2 sl suitsupaprikapulbrit
2 sidrunit
4 sl valge veini äädikat
2 sl Worcestershire'i kastet
suur kimp värsket basiilikut

SALAT
100-grammine pakk pestud metsikut rukolat
1/2 sidrunit

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

LEHTTAIGNAKORVIKESED
nisujahu (tööpinnale puistamiseks)
375-grammine pakk valmis rullitud lehttainast
jahvatatud kaneeli
125 g crème fraîche'i
1 muna
1 tl vanillipastat või -ekstrakti
5 sl peeneteralist kristallsuhkrut
1 apelsin

ALUSTUSEKS
Seadke kõik vajaminevad toiduained ja köögiriistad valmis. Kuumutage ahi 200 kraadini (gaasipliidil 6. jaotis). Ajage suur ribipõhjaga grillpann korralikult kuumaks.

KANA
Asetage kana kintsutükid plastlõikelauale, nahaga pool all, ning tehke lihasse mõned sisselõiked. Pritsige kanatükid oliiviõliga üle, maitsestage ja tõstke kuumale pannile, nahaga pool endiselt all. Küpsetage kuldpruuniks, seejärel pöörake ümber. Peske käed korralikult puhtaks.

LEHTTAIGNAKORVIKESED
Riputage puhtale tööpinnale veidi jahu. Rullige taignaleht lahti ja lõigake pooleks – nii saate kaks 2 x 20 cm taignaruutu, millest ühe võib panna tagasi külmkappi oma järge ootama. Puistake taignalehele tublisti kaneeli, keerake see tihedalt kokku ning lõigake kuueks jupiks. Vajutage taignatükid lamedaks ning tõstke muffinivormi aukudesse. Suruge taignakettad pöialdega vastu vormi põhja ning venitage külgedelt ülespoole, vormides neist väikesed korvikesed. Asetage muffinivorm ahju ülemisele siinile ja küpsetage korvikesi umbes 8—10 minutit (kasutage taimerit) või kuni need omandavad õrnalt kuldse värvuse.

KARTULID
Peske kartulid ja maguskartulid puhtaks ja lõigake pikuti pooleks. Lisage sidrunipoolik ja tõstke mikrolaineahjukindlasse kaussi. Katke kauss mikrolaineahjus kasutamiseks sobiva toidukilega ja pange 15 minutiks täisvõimsusel töötavasse mikrolaineahju.

KANA
Pöörake vahepeal kanatükid pannil ümber.

LEHTTAIGNAKORVIKESED
Segage väikeses kausis kokku crème fraîche, muna, vanillipasta või -ekstrakt ning supilusikatäis peeneteralist kristallsuhkrut. Lisage ühe apelsini riivitud koor. Segage hoolega.

PIRI-PIRI VÜRTSIKASTE
Koorige ja tükeldage punasibul ning pange koos nelja kooritud küüslauguküünega kannmikserisse. Lisage rootsudeta tšillipiprad, 2 supilusikatäit paprikapulbrit, 2 sidruni riivitud koor ja 1 sidruni mahl. Lisage segule 4 supilusikatäit valge veini äädikat, 2 supilusikatäit Worcestershire'i kastet, maitse järgi soola ja pipart, kimbuke basiilikut ning sorts vett. Püreerige ühtlaseks.

KANA
Lõigake paprika ribadeks ning tõstke grillpannile. Grillige keskmisel kuumusel, paprikaviile pidevalt segades.

LEHTTAIGNAKORVIKESED
Võtke muffinivorm ahjust välja. Tasandage korvikesi teelusikaga, et täidis õõnsustesse ilusti ära mahuks. Tõstke kreem supilusikaga korvikestesse ning asetage vorm uuesti ahju kõige ülemisele siinile. Seadistage taimer 8 minutile.

KANA
Kallake piri-piri vürtsikaste paraja suurusega ahjuvormi. Tõstke grillitud paprikatükid kastmesse ja lisage krõbedad kanatükid, nahaga pool üleval. Puistake peale tüümianioksakesed ning tõstke vorm keskmisele ahjusiinile.

LEHTTAIGNAKORVIKESED
Ajage väike varrega kastmekastrul korralikult kuumaks. Segage kastrulis ühe apelsini mahl (kasutage sama apelsini, millelt enne koore riivisite) ning 4—5 supilusikatäit peeneteralist kristallsuhkrut. Segage hoolega. Ärge karamellisegu mingil juhul maitske ega sõrmega puudutage, sest see on kõrvetavalt kuum!

KARTULID
Hakkige tšillikaunatükike koos koriandriga puust lõikelaual peeneks. Pudistage segusse fetajuust, jätkates mõni aeg tükeldamist ja segamist.

KANA
Võtke kreemikorvikesed ahjust välja ning tõstke kana ülemisele ahjusiinile veel kümneks minutiks või seniks, kuni liha on täiesti läbi küpsenud.

LEHTTAIGNAKORVIKESED
Valage igale korvikesele karamellikastet (need on veel natuke pehmed, aga just nii see peabki olema). Tõstke kõrvale tahenema.

SALAT
Maitsestage salat otse pakendi sees külmpressitud oliiviõli, tubli näputäie soola ja pipra ning poole sidruni mahlaga. Kui salat on valmis, tõstke see kaussi ning viige lauale.

KARTULID
Kui kartulid on kenasti läbi küpsenud, tõstke kuum sidrunipoolik köögitangidega välja ning pigistage selle maht kartulitele. Lisage lõikelaualt hakitud koriandri-tšillisegu ning segage kõik hästi läbi. Maitsestage ja tõstke lauale.

SERVEERIMISEKS
Võtke ahjuvorm kanaga ahjust välja, puistake peale veidi hakitud koriandrilehti ja andke roog kuumalt lauale.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.