25. saates: Loomalihapada

Neljale

MUNDRIS KARTULID
4 suurt küpsetamiseks sobivat kartulit
2 värsket rosmariinioksakest
4 tl hapukoort

LOOMALIHAPADA
500 g kvaliteetset hakkliha
2 värsket tüümianioksakest
1 punane sibul
2 porgandit
3 sellerivart
paar värsket rosmariinioksakest
4 küüslauguküünt
6 sl Worcestershire´i kastet
kimbuke värsket aedpeterselli

OAD
4 viilu läbikasvanud suitsupeekonit
2 tomatit
400 g konservliimaube
punase veini äädikat
2--3 värsket Kreeka või tavalise basiiliku oksakest

SALAT
1 lehtsalatipea
peotäis pestud ürt-allikkerssi
1 avokaado
1 kuhjaga sl hapukoort
1 sidrun

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

ALUSTUSEKS
Seadke kõik tarvilik käepärast. Kuumutage ahi grillrežiimil täisvõimsusele ning pange küpsetusvorm ahju soojenema. Ajage üks suur praepann keskmiselt ja teine kergelt kuumaks. Kinnitage köögikombaini õhuke viilutustera.

MUNDRIS KARTULID
Peske kartulid puhtaks ning lõigake mügarikud ja "silmad" välja. Täksige kartuleid noaotsaga, et need kuumuse käes ei lõheneks ning pange siis suurde mikrolaineahjukindlasse kaussi. Katke kauss kuumakindla kilega ja pange 14-16 minutiks mikrolaineahju, kuni kartulid on küpsed.

LOOMALIHAPADA
Pange hakkliha suuremale praepannile ja murendage puulusikaga väiksemateks tükkideks. Lisage 1 tl soola ja 1 tl pipart ja niristgae peale veidi oliiviõli. Maitsestage tüümianilehtedega ja küpsetage hakkliha sageli segades kuldpruuniks.

OAD
Valage kergelt kuumaks aetud pannile oliiviõli. Hakkige peekoniviilud peeneks ja pange pannile küpsema. Segage aeg-ajalt ja tõstke pann kohe tulelt, kui peekonipalad on krõbedaks tõmbunud.

LOOMALIHAPADA
Koorige ja poolitage sibul. Peske porgandid ja sellerid puhtaks, lõigake neil otsad maha, puhastage ja viilutage köögikombainis. Kui hakkliha on küps, noppige pannile rosmariinilehti, purustage sekka 4 küüslauguküünt ja lisage 6 sl Worcestershire`i kastet. Segage hoolega läbi ja praadige, kuni liha on läikiv ja kergelt kleepuv. Nüüd lisage viilutatud köögiviljad ja segage veel kord. Jätke pann keskmiselt kuumale pliidile ning segage hakkliha-köögiviljasegu aeg-ajalt.

MUNDRIS KARTULID
Lõigake kartulid pooleks, veendumaks, et need on läbi küpsenud. Noppige mõned rosmariinilehed ja hakkige peeneks ning puistake koos soola ja pipraga kartulitele. Niristage peale veidi oliiviõli. Hõõruge maitseained õrnalt sisse, tõstke kartulid köögitangidega  ettevaatlikult ahjuvormi ning pange ahju grillima, kuni need on väljast krõbedaks tõmbunud.

OAD
Ajage peekonipann uuesti korralikult kuumaks. Hakkige tomatid ja lisage peekonile. Valage juurde konservoad koos leemega ning laske madalal kuumusel podiseda, kuni oad on vedeliku endasse imanud.

SALAT
Lõigake salatipealt lehed, peske need puhtaks ja vurritage kuivaks. Pange koos ürt-allikkersiga suurde kaussi. Poolitage avokaado, eemaldage kivi ja tõstke jäätiselusikaga ühe poole viljalihast kaussi kuulikesed. Teine avokaadopoolik kaapige koore seest kannmikserisse, lisage 1 sidruni mahl, 4 sl külmpressitud oliiviõli, hapukoort, soola ja pipart ning töödelge ühtlaseks. Kui segu saab liiga paks, võite seda ettevaatlikult veega lahjendada.

LOOMALIHAPADA
Hakkige petersell peeneks. Suurem osa lisage hakkliha-köögiviljasegule, muist lehti jätke kaunistamiseks. Vajaduse korral parandage maitsestust ning valage siis pajaroog suurele serveerimisvaagnale.

MUNDRIS KARTULID
Võtke kartulid ahjust välja. Tehke igale kartulile ristlõige ja pigistage sisu kergelt välja. Tõstke kartulid pajaroavaagnale. Kaunistage iga kartul pealt teelusikatäie hapukooerga ja puistake ülejäänud petersellipuru ja -lehtedega üle. Viige vaagen lauale.

OAD
Lisage pannile veidi külmpressitud oliiviõli ja tubli sorts veiniäädikat ning maitsestage. Puistake peale basiilikulehti ning viige pann lauale.

SALAT
Segage kaste salatisse ning laske hea maitsta!


ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.