6. saates: Rogan josh´i karriroog

 

Neljale kuni kuuele inimesele

KARRI
2 sibulat
1 keskmise suurusega muskaatkõrvits
1 väike lillkapsas
soovi korral 1 värske punane tšilli
4 küüslauguküünt
kimbuke värsket koriandrit
1/2 283-grammist purki Pataki rogan josh'i pastat
400-grammine purk kikerherneid
100 g pestud noort spinatit
500 g maitsestamata jogurtit

RIIS
1 kruusitäis basmatiriisi
paar nelgitera

PORGANDISALAT
peotäis mandlilaaste
5-6 porgandit
1 värske punane tšilli
kimbuke värsket koriandrit
2 cm jupike ingverit
1 sidrun

CHAPATI-LEIVAD
1 pakk chapati-leibu
kurkumit

SIDRUNIHOIDIS
1 sidrun
2 tl sinepiseemneid
1 triiki tl kurkumit
1/4 värsket punast tšillit
1 väike kuivatatud tšilli

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

SERVEERIMISEKS
1 pakk papadume
külma õlut

ALUSTUSEKS
Seadke kõik vajalik käepärast. Täitke kiirkeedukann veega ja lülitage sisse. Ajage suur pann hästi kuumaks. Kuumutage ahi 180 kraadini (gaasipliidil 4. jaotis). Kinnitage köögikombaini jämedam riiv.

KARRIROOG
Koorige sibulad ja viilutage suurele pannile, kuhu on lisatud keeva vett ja paar sortsu oliiviõli. Lõigake muskaatkõrvits ettevaatlikult keskelt pooleks (et toit kiiremini valmis saaks, kasutage ainult seemneteta osa) ning pistke teine pool toidukilesse mähituna külmkappi järgmist korda ootama. Lõigake kõrvitsa "kaelaosa" pikuti pooleks ning viilutage umbes paarisentimeetristeks juppideks; koorida ei ole tarvis. Pange kõrvitsatükid pannile. Puhastage lillkapsas ja eemaldage pealislehed. Lõigake suupärasteks tükkideks ning visake pannile. Kui soovite teravamaitselist karrit, lisage hakitud tšillikaun. Purustage koorimata küüslauguküüned. Hakkige koriandrivarred peeneks ning pange väiksemad lehed kaunistamiseks kõrvale. Ülejäänu puistake pannile ning valage sinna ka poole liitri jagu keevat vett. Lisage rogan josh'i karripasta ning purgitäis konservkikerherneid koos leemega. Maitsestage ja segage hoolega läbi, siis pange pannile kaas peale. Laske karriroal kiiresti tugeval tulel keeda, aeg-ajalt segades.

RIIS
Kallake keskmise suurusega hautamisnõusse kruusitäis riisi, lisage veidi oliiviõli ja mõned nelgiterad ning valage peale kaks kruusitäit keevat vett. Maitsestage soolaga, pange kaas peale ja keetke keskmisel kuumusel 7 minutit. Täitke kiirkeedukann uuesti veega ning lülitage sisse.

CHAPATI-LEIVAD
Tehke küpsetuspaberileht kraani all märjaks ning kägardage nutsakuks kokku. Laduge laiali laotatud lehele ülestikku oliiviõliga piserdatud ja kurkumiga maitsestatud chapati'd. Mässige leivad üleni paberisse ning tõstke ahju keskmisele siinile.

PORGANDISALAT
Röstige mandlilaaste keskmisel kuumusel ning raputage panni aeg-ajalt, kuni need on kuldsed. Valage väikesesse kaussi. Peske porgandid ja lõigake neil otsad maha. Riivige need köögikombainis jämeda riiviga koos viilutatud tšillikaunaga, millel on rootsud-seemned eemaldatud, ning kimbukese koriandriga. Lisage 2 cm tükk kooritud ingverit. Valage serveerimisnõusse.

KARRIROOG
Kui roog tundub liiga kuiv, lisage veidi vett. Segage ja pange uuesti kaas peale.

PORGANDISALAT
Valage salatisse sorts oliiviõli ja näpuotsatäis soola. Riivige peene riiviga sisse veidi sidrunikoort ning pigistage sidrunist mahla. Tõstke salat kätega segamini. Puistake peale röstitud mandlilaastud ning pool kõrvalepandud koriandrilehtedest ja viige salat lauale.

KARRIROOG
Võtke pannilt kaas ja kontrollige maitsestust. Kui eelistate vedelamat karrit, lisage keevat vett, kui tummisemat, tampige osa köögivilju puruks. Vajaduse korral lisage soola, valage siis pannile pestud spinatilehed ning segage kõik hoolega läbi.

SIDRUNIHOIDIS
Lõigake sidrun kaheksaks, eemaldage seemned ja viilutage pisikesteks tükkideks. Hakkige juurde veerand tšillikauna. Tõstke pann, millel enne mandlilaaste röstisite, uuesti keskmiselt kuumale pliidile, määrige oliiviõliga ning puistake pannile sinepiseemned, kurkum ja hakitud tšilli. Murendage hulka kuivatatud tšillikaun. Kui vürtsisegu hakkab särisema, lisage sidruniviilud ja näpuotsatäis soola. Lugege kümneni, tõstke pann tulelt ning valage marinaadhoidis serveerimisnõusse jahtuma.

SERVEERIMISEKS
Kallake pool jogurtist väiksesse kaussi. Piserdage peale veidi külmpressitud oliiviõli ning viige lauale koos papadumide ja sidrunihoidisega. Võtke chapati-leivad ahjust välja ning tõstke ka need lauale. Valage karriroog suurde serveerimisnõusse; riisi võib lauale anda hautamiskastrulis. Segage teine osa jogurtist karri hulka ning kaunistage koriandrilehtedega. Korkige õlled lahti ja laske hea maitsta!


ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.