38. saates: Kanavardad

SATAY
½ kimpu värsket koriandrit
1 värske punane tšillikaun
½ küüslauguküünt
3 kuhjaga sl kvaliteetset tükilisemat sorti mahepähklivõid
sojakastet
2 cm jupp värsket ingverit
2 laimi

KANA
4 x 180 g nahata kanafileesid
vedelat mett pealeniristamiseks

NUUDLID
250 g keskmise jämedusega munanuudleid (1 pesa sööja kohta)
100 g soolamata India pähkleid
½ keskmise suurusega punast sibulat
1 värske punane tšillikaun
kimbuke värsket koriandrit
1–2 sl sojakastet
1 laim
1 tl seesamiõli
1tl kalakastet
1 tl vedelat mett

GARNEERINGUKS
2 väikest Rooma salati pead („Little Gem“)
½ väikest kimpu värsket koriandrit
soovi korral 1 värske punane tšilli
sojakaste
1 laim

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

PUUVILJAD MÜNDISUHKRUGA
1 suur ananass
1 mango
150 g mustikaid või muid pehmeid marju
kimbuke värsket münti
3 sl kuldset peeneteralist rafineerimata suhkrut
1 laim
250 g kreekapärast kookosejogurtit

ALUSTUSEKS
Seadke kõik tarvilik käepärast. Kuumutage ahi grillrežiimil täisvõimsusele. Pange neli puidust varrast vette või veini sisse likku (kui need kerkivad pinnale, asetage neile midagi raskuseks peale). Kinnitage köögikombaini tavaline lõiketera.

SATAY
Pange koriander (koos vartega) köögikombaini, lisage rootsudeta tšilli, kooritud küüslauk, 2 kuhjaga supilusikatäit pähklivõid ja sorts sojakastet. Koorige ingver, lõikuge väiksemateks juppideks ja lisage segamisnõusse. Riivige laimikoor peene riiviga ja pigistage sisse 1 laimi mahl. Valage juurde sorts vett ja töödelge seguks. Kui vaja, parandage maitsestust. Kallake kausikesse, niristage peale külmpressitud oliiviõli ja pange lauale.

KANA
Laduge kanafileed plastlõikelauale, jämedamad-õhemad otsad vaheldumisi, ning lükake vardad õrnalt läbi liha. Lõigake noaga varraste vahelt, et saaksite neli vardatäit kebabe. Lõigake otsaribad maha ja ajage eraldi vardasse. Tehke lihapinnale õrnalt sisselõiked, et kana saaks pealt krõbedam. Kaapige ülejäänud satay segamisnõust ahjuvormi, laduge kanavardad vormi äärtele ja hõõruge kaste lihasse. Peske käed ja nuga hoolega puhtaks. Niristage lihavardad oliiviõliga üle ja maitsestage soolaga. Pange vorm grillrežiimil ahju keskmisele siinile ning laske lihal kummaltki poolt 8--10 minutit küpseda, kuni see on kuldne ja küps.

GARNEERING
Puhastage salatipead ja murdke lehed küljest. Loputage salatilehed sõelal ja vurritage kuivaks. Hakkige koriandrilehed ja soovi korral ka tšilli. Lisage sõelale salatilehtede juurde; pange sinnasamasse ka paar laimiveerandit ja viige koos sojakastmepudelikesega lauale.

NUUDLID
Pange nuudlipesad suurde kaussi ja valage keeva veega üle. Jätke kuueks minutiks hauduma. Pange keskmise suurusega praepann kuumale pliidile ning visake pakitäis India pähkleid pannile röstima, kuni pähklid on kuldsed. Raputage panni aeg-ajalt ja soovi korral lisage tilk oliiviõli.

Koorige ja tükeldage pool sibulamugulat ning visake koos tšilli ja koriandrivartega köögikombaini. Purustage ja valage koos paari supilusikatäie sojakastme ja sortsu külmpressitud oliiviõliga suurde serveerimiskaussi. Pigistage sisse 1 laimi mahl ning lisage 1 tl kalakastet ja 1 tl seesamiõli. Segage ja parandage tarviduse korral maitsestust. Kurnake nuudlid läbi sõela, loputage külma vee all, kurnake uuesti ja tõstke siis kaussi salatikastmesse.

Raputage pähklipanni. Lisage kuumadele pähklitele 1 teelusikatäis vedelat mett, samal ajal pähkleid pannil segades. Kui pähklid on tumekuldsed, valage need salatile. Kaunistage salat koriandrilehtedega ja niristage peale veidi külmpressitud oliiviõli. Viige lauale.

KANA
Pöörake vardad ümber, niristage üle vedela meega ja jätke veel 8--10 minutiks ahju grillima.

PUUVILJAD MÜNDISUHKRUGA
Koorige ja puhastage ananass ja mango ning viilutage. Laduge puuviljatükid koos mustikatega vaagnale. Purustage uhmris mündilehed koos suhkruga ja hõõruge pastaks. Laotage suhkrusegu puuviljadele-marjadele. Poolitage laim, et sellest söömise ajal mahla pigistada, ning viige koos kookosejogurtiga lauale.

KANA
Viige kanavardad koos sojakastme ja paari laimiveerandikuga lauale. Las igaüks tõstab endale kõigist roogadest paraja portsjoni, raputab peale koriandrit ja tšillit ning pigistab toidule laimimahla just enda maitse järgi.


ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.