36. saates: Loomaliha India moodi


Neljale

LOOMALIHA
¼  283 g purki Pataki jalfrezi-karripastat
½ sidrunit
3 x 300 g laagerdunud ristluutükke või antrekooti
paar värsket koriandrioksakest

KARRIKASTE
¼ 283 g Pataki jalfrezi-karripastat
200 ml kookospiima

JOGURTI-DIPIKASTE
250 g maitsestamata jogurtit
paar värsket mündioksakest
½ sidrunit

NAANILEIVAD
2 naanileiba

PANEER-JUUSTU JA SPINATI SALAT
200 g pestud noort spinatit
kimbuke värsket koriandrit
lutserniidusid
karbike kressi
paar porgandit
200 g paneer-juustu
3 sl seesamiseemneid
1 sidrun

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

MANGOMAGUSTOIT
2 küpset mangot
1 kuhjaga tl tuhksuhkrut
paar värsket mündioksakest
1 laim

ALUSTUSEKS
Seadke kõik tarvilik käepärast. Ajage suur grillpann võimalikult kuumaks. Kuumutage ahi 180 kraadini (gaasipliidil 4. jaotis).

LOOMALIHA
Valage ¼ purki karripastat mahukasse kaussi ja segage hulka ½ sidrunit, paar sortsu oliiviõli ning puistake sekka terake soola ja pipart. Laduge lihalõigud pastasse, hõõruge maitsed korralikult lihasse ja peske siis käed puhtaks.

JOGURTI-DIPIKASTE
Tõstke jogurt kaussi. Hakkige mündioksakesed peeneks ja lisage koos sortsu külmpressitud oliiviõli, ½ sidruni mahla ja soolaga jogurtile. Viige lauale ja segage alles enne söömist.

PANEER-JUUSTU JA SPINATI SALAT
Kummutage spinat kaussi ja lisage peeneks hakitud koriandrilehed, lutserniidud ja kress. Tõmmake aedviljakoorijaga porgandist peened ribad ja kaunistage nendega salat.

NAANILEIVAD
Tehke küpsetuspaberileht kraani all märjaks, laotage laiali ja piserdage oliiviõliga kokku. Mässige naanileivad märga küpsetuspaberisse ja pistke ahju.

MANGOMAGUSTOIT
Poolitage mangod. Lõikuge mango viljaliha risti-rästi ruuduliseks ja pöörake mangopoolikud „pahupidi“.

LOOMALIHA
Tõstke lihatükid köögitangidega tulikuumale pannile. Kui soovite pooltoorest liha, küpsetage steiki 6 minutit, kui poolküpset, siis 8; täiesti küpse liha saate 10 minutiga.

KARRIKASTE
Ajage väike pann pliidil keskmiselt kuumaks. Pange pannile ¼ purki jalfrezi-karripastat ja kallake juurde 200 ml kookospiima. Segage hoolega läbi ja jätke madalale kuumusele paksenema.

PANEER-JUUSTU JA SPINATI SALAT
Lõigake juust sentimeetripaksusteks viiludeks ja tõstke kuumale pannile oliiviõlisse. Pöörake vahepeal lihalõike.

KARRIKASTE
Kui kaste on parajalt paksenenud, tõstke pann tulelt või jätke see hästi madalale kuumusele. Pöörake uuesti lihalõike, kui tarvis.

PANEER-JUUSTU JA SPINATI SALAT
Pöörake kuldseks tõmbunud juustutükkidel teine külg. Maitsestage soolaga ja puistake peale seesamiseemned. Vajaduse korral vähendage kuumust.

MANGOMAGUSTOIT
Lõikuge ka ülejäänud mangotükid kuubikuteks. Seadke need ruudutatud mangopoolikute juurde lõikelaual ja puistake üle teelusikatäie tuhksuhkruga. Kaunistage peeneks hakitud mündilehtedega. Lõigake laim veerandikeks ja pange samuti lõikelauale, et neist hiljem mahla pigistada. Viige magustoit lauale.

LOOMALIHA
Tõstke lihatükid pannile nõrguma ja niristage peale veidi külmpressitud oliiviõli.

PANEER-JUUSTU JA SPINATI SALAT
Sättige praetud juustutükid salativaagnale ja serveerige salat koos paari sidruniveerandikuga. Salat on laualeviimiseks valmis.

SERVEERIMISEKS
Lõigake liha nurga all viiludeks ja valage lõikelauale kogunenud lihamahl kastmesse. Puistake lihale veidi koriandrilehti. Valage kuum karrikaste serveerimiskaussi ning viige koos viilutatud liha ja auravate naanileibadega lauale.


ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.