31. saates: Krõbe lõhefilee

LÕHE

2 piklikku paprikat (punane ja kollane)
kimbuke talisibulaid
2 värsket punast tšillit
1 kg nahaga lõhefileed, soomustest ja luudest roogitud
1 sidrun
fenkoliseemneid

RIIS
kruusitäis basmatiriisi
2 kruusitäit keeva vett
225 g marineeritud punast paprikat
paar värske basiiliku oksakest
palsamiäädikat

SALAT
1 sidrun
paar värske mündi oksakest
1–2 värsket punast tšillit
400 g noori suvikõrvitsaid

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

GUACAMOLE
4 talisibulat
kimbuke värsket koriandrit
1 värske punane tšilli
1 küüslauguküüs
2 laimi
2–3 väikest küpset avokaadot
peotäis kirsstomateid

ALUSTUSEKS
Seadke kõik tarvilik käepärast. Täitke kiirkeedukann veega ja lülitage sisse. Kuumutage ahi grillrežiimil täisvõimsusele. Ajage pott keskmiselt kuumaks. Kinnitage köögikombaini tavaline lõiketera.

LÕHE
Valage suurde ahjuvormi mõni sorts oliiviõli. Poolitage paprikakaunad ning puhastage seemnetest. Viilutage paprika ja talisibulad umbes sentimeetristeks tükkideks. Hakkige tšilli peeneks. Niristage lõhe oliiviõliga mõlemalt poolt üle, maitsestage ja riivige peene riigiga peale veidi sidrunikoort. Hõõruge maitseained sisse ning peske käed puhtaks. Asetage kala vormi, nahaga pool üleval, ning laduge viilutatud köögiviljad selle ümber. Pistke vorm ahju keskmisele siinile ja laske umbes 14 minutit grillida.

RIIS
Valage riis keskmise suurusega potti ning lisage kaks korda niisama palju vett. maitsestage keeduvesi näpuotsatäie soola ning sortsu oliiviõliga. Pange poikvel kaas peale, suurendage kuumust ja laske 7 minutit keeda. Kui riis on valmis, tõstke tulelt ja aurutage kaane all veel 7 minutit.

SALAT
Pigistage ½ sidruni mahl suurde serveerimisnõusse ning lisage paar sortsu külmpressitud oliiviõli ja tubli näpuotsatäis soola-pipart. Hakkige mündilehed peeneks ning lisage. Tõmmake suvikõrvitsatest köögiviljakoorijaga õhukesed laastud ning pange jämedamad suvikõrvitsatükid suurele puidust lõikelauale. Viige serveerimisnõu lauale, aga ärge salatit enne söömahakkamist segage.

RIIS
Hakkige marineeritud paprika koos mündilehtede ja suvikõrvitsajuppidega peenemaks. Lisage veidi soola ja pipart, tubli sorts külmpressitud oliiviõli ning maitse järgi palsamiäädikat.

LÕHE
Kui 14 minutit on möödas, võtke lõhe ahjust välja. Pöörake krõbe nahk ümber ning raputage peale veidi soola ja fenkoliseemneid. Pöörake ka paprikad ümber ning pange siis vorm veel viieks minutit ahju grillima, kuni nahk on mõlemalt poolt hästi krõbe.

GUACAMOLE
Töödelge puhastatud talisibulad koos koriandri, puhastatud tšilli, kooritud küüslauguküüne, ühe laimi mahla ja tubli sortsu külmpressitud oliiviõliga köögikombainis ühtlaseks seguks. Puhastage avokaado ja lõigake kirsstomatid veerandikeks. Pange kombain korraks seisma ning lisage segamisnõusse avokaado viljaliha ja osa tomateid. Töödelge seguks. Pange guacamole kaussi ja maitsestage laimimahlaga. Kaunistage tomativeerandike ja basiilikulehtedega.

RIIS
Tõstke riis kahvliga kohevamaks ja valage tükeldatud köögiviljasegule puidust lõikelaual. Segage õrnalt läbi ja vii lauale.

LÕHE
Tõstke krõbe lõhenahk köögitangidega uuesti ettevaatlikult ümber. Maitsestage soola ja pipraga ning küpsetage veel viis minutit.

LISANDID
Röstige tortiljad pannil ühekaupa. Tõstke lõhele veidi hapukoort, niristage peale veidi oliiviõli ja viige lauale. Serveerige koos salatitega.


Viimati lisatud

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.