33. saates: Täidetud kana Küprose moodi

KANA

kimbuke värsket lehtpeterselli
kimbuke värsket basiilikut
8 päikesekuivatatud tomatit õlis
paar küüslauguküünt
100 g fetajuustu
1 sidruni koor
4 x 180 g naha ja kondiga kanafileed

KÖÖGIVILJAD
küüslaugumugul
200 g kirsstomateid koos väädiga
kimbuke värskeid ürte: basiilikut, tüümiani, loorberit vms
250 g sparglit

LAMELEIVAD
1tl tüümiani
6 lameleiba

KAPSASALAT
½ valget kapsapead
1 sibul
paar värsket lehtpetersellioksakest
veidi basiilikut
1 punane tšillikaun
1–2 sidrunit

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

SIDRUNI-APELSINIKOKTEIL
jääkuubikuid
5–6 värsket mündioksakest
1 sidrun
1 apelsin
pudel gaseeritud vett
soovi korral veidi suhkrut

ALUSTUSEKS
Seadke kõik tarvilik käepärast. Kuumutage ahi 150 kraadini. Ajage kaks suurt panni keskmiselt kuumaks. Kinnitage köögikombaini õhuke viilutustera.

KANA
Kuhjake petersell, basiilik ja päikesekuivatatud tomatid lõikelauale, piserdage õliga ja raputage peale musta pipart. Purustage sisse paar küüslauguküünt ja hakkige noaga segamini. Pudendage sisse fetajuust ja hakkige uuesti.

KÖÖGIVILJAD
Kallake pannile veidi oliiviõli. Lööge küüslauguküüned lapikuks ja visake kuuma õli sisse särisema. Lisage tomatid ja ürdid ning vähendage kuumust.

KANA
Laduge kanatükid küpsetuspaberile, nahaga pool all. Uuristage fileetükkidesse noaga taskud, tõstke neisse täidist ja suruge uuesti kokku. Peske käed hoolega puhtaks. Kallake tühjale pannile sorts oliiviõli ning tõstke kanatükid köögitangidega pannile. Kägrutage küpsetuspaberileht kraani all kokku ja laotage kanatükkidele. Jätke kana küpsema ja raputage aeg-ajalt panni.

LAMELEIVAD
Raputage lõikelauale soola ja pipart, laduge sellele leivad ja piserdage oliiviõliga üle. Raputage peale tüümiani ja hõõruge maitseained leibadesse. Tehke suur küpsetuspaberileht kraani all märjaks, kägrutage kokku ja mässige leivad sellesse. Tõstke niiske leivapakk ahju.

KÖÖGIVILJAD
Lõigake sparglilt puitunud otsad ja lisage puhastatud sparglivarred pannile. Segage hoolega läbi.

KAPSASALAT
Viilutage kapsas ja puhastatud sibul köögikombainis koos peterselli, basiiliku ja rootsudeta tšillikaunaga. Kummutage salatisegu kaussi.
Pigistage kaussi 1–2 sidruni mahl, lisage paar sortsu külmpressitud oliiviõli ja tublisti soola. Tõstke kõik kätega segamini ja parandage maitsestust, kui tarvis. Viige salat lauale.

KANA
Nüüdseks peaksid kanatükid olema kenasti kuldsed. Pöörake liha ümber ja katke uuesti küpsetuspaberiga ja pange väike potikaas raskuseks peale, et kana küpseks veelgi krõbedamaks.

SIDRUNI-APELSINIKOKTEIL
Täitke suur kann poolest saati jääga. Rebige sisse mündilehed, pigistage kannu 1 apelsini ja 1 sidruni mahl, kallake peale gaseeritud vesi ja segage läbi. Maitsestage suhkruga, kui soovite, ja viige lauale.

KANA
Tõstke kanatükid puidust lõikelauale ja lõigake üks lahti, et kontrollida, kas liha on korralikult läbi küpsenud. Segage praemahlad sidrunimahlaga ja valage lahti lõigatud liha sellega üle.

SERVEERIMISEKS
Viige ka lameleivad ja köögiviljapann lauale. Head isu!


ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.