21. saates: Veiseantrekoot

VEISELIHA
2 x 250 g parima kvaliteediga veiseantrekooti
1 kuhjaga sl Sichuani pipart
Hiina viievürtsisegu
½ punast tšillit (soovi korral)
1 küüslauguküüs
1 laim
paar värsket koriandrioksakest

ROHEKRAAM
150 g suhkruherneid
2 paksoid e Hiina lehtnaerist
200 g brokolit
1 kuhjaga sl musta oa kastet
1 sidrun või laim

DAN DAN’I NUUDLID
6 sl tšilliõli
4 sl sojakastet
1 küüslauguküüs
200 g mungoaidusid
½ kimpu värsket koriandrit
2–8  talisibulat
400 g kuivatatud munanuudleid (1 pesa sööja kohta)
1 mahe veisepuljongikuubik
½ sidrunit
mett
veidi laimimahla

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

HIBISKIÕIETEE
2–3 hibiskiõietee kotikest
1 klementiin
1 laim
1 kuhjaga tl suhkrut
paar peotäit jääd
paar värsket mündioksakest

ALUSTUSEKS
Seadke kõik vajaminev käepärast. Täitke kiirkeedukann veega ja lülitage sisse. Ajage ribipõhjaga grillpann hästi kuumaks ja asetage suur pott madalale tulele. Pange valmis neli serveerimiskausikest.

VEISELIHA
Asetage liha puidust lõikelauale ning puistake lihatükid laias kaares soola ja pipraga üle. Peenestage uhmris Sichuani pipar ning raputage igasse kaussi näpuotsatäis. Ülejäänud pipar puistake koos tubli näputäie Hiina viievürtsiseguga lihatükkidele. Niristage nii liha kui ka lõikelaud oliiviõliga üle ning hõõruge siis õli-maitseainesegu hoolega lihasse.

DAN DAN’I NUUDLID
Valage suurde potti keev vesi. Lisage kuumust ning katke pott kaanega. Täitke kiirkeedukann ja lülitage uuesti sisse. Tõstke igasse serveerimiskaussi 1 ½ sl tšilliõli ja 1 sl sojakastet. Purustage küüslaugupressis küüslauguküüs ning jagage see kogus kausside vahel ära.

LOOMALIHA
Tõstke lihalõigud kuumale grillpannile. Poolküpse liha saamiseks grillige lõike kummaltki poolt umbes kaks minutit. Pöörake liha aeg-ajalt muude toimetuste kõrvalt.

HIBISKIÕIETEE
Pange teekotikesed koos klementiinikoore- ja laimikooreribadega suurde kannu. Lisage suhkur, täitke kann umbes kolmveerand liitri keeva veega ja laske tõmmata.

DAN DAN’I NUUDLID
Tõstke mungoaidud koos koriandrikimbukesega serveerimiskaussi ning viige koos sojakastmepudeliga lauale.

ROHEKRAAM
Maitsestage keev vesi soolaga, lisage suhkruherned ja poolitatud paksoid. Lõigake brokolijuppidel kuivanud otsad maha ning pange suhkruherneste ja paksoide juurde potti.

DAN DAN’I NUUDLID
Puhastage talisibulad, viilutage peeneks ning jagage kausside vahel ära. Kontrollige liha – see peaks nüüd olema parajalt küps.

VEISELIHA
Niristage puhtale puust lõikelauale oliiviõli ning asetage lihatükid selle peale. Võtke grillpann tulelt. Koorige ingver ning riivige koos tšilli ja küüslauguga peenelt lihatükkidele, et anda neile veelgi suurepärasem lõhn ja maitse. Pigistage peale laimimahla.

ROHEKRAAM
Tõstke serveerimisvaagnale 1 kuhjaga supilusikatäis musta oa kastet ning hõõruge lusikaga laiali. Pigistage peale sidruni- või laimimahla ja nirista peale sorts oliiviõli. Tõstke suhkruherned ja muud aedviljad köögitangidega vaagnale, lastes suurema keeduvee enne maha niriseda. Lisage paar tilka külmpressitud oliiviõli ja viige lauale, kuid segage alles hetk enne sööma asumist.

HIBISKIÕIETEE
Võtke teepakid kannust välja ning tõstke sisse paar peotäit jääd. Pigistage pooleks lõigatud klementiini ja laimi mahl kannu. Lisage mõlemad tsitrusepoolikud ja kaunistage paari mündioksaga.

DAN DAN’I NUUDLID
Tõstke nuudlipesad samasse vette, kus keetsite rohekraami, ning lisage mahepuljongikuubik. Pigistage igasse serveerimiskaussi paar tilka sidrunimahla ja tõstke sinna pisut mett.

VEISELIHA
Lõigake lihatükid nurga all parajalt õhukesteks viiludeks ning riibuge nendesse kõik lõikelaualae jäänud maitsvad mahlad. Kaunistage rebitud koriandrilehtedega ja viige lauale.

DAN DAN’I NUUDLID
Tõstke nuudlid köögitangidega serveerimiskaussidesse. Valage peale veidi keeduleent ja viige kausid lauale. Las igaüks tõstab oma portsu just niipalju mungoaidusid, koriandrit, rohekraami ja liha, kui soovib, ning maitsestab seda sojakastme ja sidrunimahlaga.

NB! Hiina viievürtsisegu võib ka ise valmis teha, segades omavahel 2 tl peenestatud Sichuani pipart, 8 purustatud tähtaniisikauna, ½ tl jahvatatud nelki, 1 sl jahvatatud kaneeli ning 1 sl jahvatatud fenkoliseemneid.


ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.