10. saates: Kanapirukas

Neljale

KANAPIRUKAS
4 x 180 g kanafileed
tükk võid
kimp talisibulaid
150 g väikesi šampinjone
1 kuhjaga sl nisujahu, lisaks veidi tööpinnale puistamiseks
2 tl Inglise sinepit
1 kuhjaga sl crème fraîche'i
300 ml mahekanapuljongit
paar värske tüümiani oksakest
1/3 muskaatpähklit, pealeriivimiseks
paar loorberilehekest
1 leht lahti rullitud lehttainast
1 muna

HERNED
2 väikest piklikku rooma salati ("Gem lettuce") pead
tükk võid
1 sl jahu
300 ml mahekanapuljongit
paar värske mündi oksakest
480 g külmutatud herneid
1/2 sidrunit

MARJAD JA VAHUKOOREKREEM
400 g erinevaid marju (mustikaid, vaarikaid, maasikaid, punaseid sõstraid vms)
leedrisiirupit
1/2 sidrunit
2 värske mündi oksakest
mõned liivaküpsised, serveerimiseks
150 g 30-36% või 48% rõõska koort
1 kuhjaga sl tuhksuhkrut
1 tl vanillipastat või -ekstrakti

PORGANDITAMP
600 g porgandeid
paar tüümianioksakest

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

ALUSTUSEKS
Seadke kõik vajaminev käepärast. Kuumutage ahi 200 kraadini (gaasipliidil 6. jaotis). Täitke kiirkeedukann veega ja lülitage sisse. Ajage suur kaanega kastrul keskmiselt kuumaks. Kinnitage köögikombaini jämedam viilutamistera.

KANAPIRUKAS
Laduge kanafileed plastlõikelauale ja lõigake 1 cm paksusteks ribadeks. Kallake suurde emailitud metallist ahjuvormi paar sortsu oliiviõli ja lisage tükk võid. Küpsetage selles kanatükke umbes 3 minutit. Seni lõigake talisibulatel otsad maha. Viilutage talisibulad ja seened köögikombainis ning pange koos 1 kuhjaga supilusikatäie jahuga pannile. Segage hoolega. Lisage 2 teelusikatäit sinepit, 1 kuhjaga supilusikatäis crème fraîche'i ja 300 ml kanapuljongit ning segage korralikult läbi. Puistake peale tüümianilehti ja riivige sisse jupp muskaatpähklit, maitsestage soola ja pipraga. Jätke hauduma.

PORGANDITAMP
Puhastage porgandid ja viilutage köögikombainis. Valage kastrulisse koos sortsu külmpressitud oliiviõliga ning maitsestage soola, pipra ja tüümianiga. Kallake peale keev vesi (nii et porgandid oleksid vaevu kaetud), pange kaas peale ja hästi kuumal pliidil seni mulinal keeda, kuni porgandid on pehmed.

KANAPIRUKAS
Puistake tööpind kergelt jahuga üle ja rullige lehttainas lahti. Tõstke kanavorm tulelt ja katke tainalehega. Toppige servad vastu vormiservi. Tehke tainapinnale noaga hästi kerged sisselõiked. Kloppige kausis muna lahti ning pintseldage pirukas üle. Pange vorm ahju ja küpsetage ahju ülemisel siinil umbes 15 minutit, kuni pirukas on krõbe ja kuldne. Täitke kiirkeedukann uuesti veega ja lülitage sisse.

HERNED
Ajage praepann hästi kuumaks. Peske salat läbi ja viilutage. Pange pannile tükk võid ja 1 supilusikatäis jahu ning valage juurde 300 ml kanapuljongit. Rebige sisse paar mündilehekest ning vispeldage ühtlaseks. Lisage herned ja salatiribad. Pigistage sisse 1/2 sidruni mahl, valage sekka veidi keeva vett, maitsestage soola ja pipraga, segage ja jätke kaane all hauduma.

MARJAD JA VAHUKOOREKREEM
Tõstke marjad suurele serveerimisvaagnale. Lisage sortsuke leedrisiirupit ning piserdage üle 1/2 sidruni mahlaga. Segage ettevaatlikult läbi ning kaunistage mündilehtedega. Viige vaagen koos küpsistega lauale. Kloppige koor vahule, lisage tuhksuhkrut ja vanillipastat või -ekstrakti. Tõstke marjavaagna kõrvale.

PORGANDITAMP
Kui porgandid on pehmeks keenud, kontrollige maitsestust ning tampige kergelt pudruks. Viige lauale.

SERVEERIMISEKS
Viige herned ja kanapirukas lauale. Laske hea maitsta!

 


ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.