22. saates: Kanakarri

Roheline karriroog Tai moodi

Neljale

KANA
8 kanakoiba
2 sl seesamiseemneid
1–2 sl vedelat mett

KRÕMTŠI
kimbuke rediseid
1 punasibul
½ Hiina kapsast
kimbuke värsket koriandrit
1 värske punane tšilli
1 värske roheline tšilli
2 cm jupike värsket ingverit
2 laimi
seesamiõli

KARRIKASTE
2 cm jupike värsket ingverit
2 värsket punast tšillit
paar värsket kahvrilaimilehte (soovi korral)
kimbuke värsket koriandrit
4 küüslauguküünt
1 sidrunheinavars
kimbuke talisibulaid
seesamiõli
250 ml mahedat kanapuljongit
200 g noori rohelisi ube
400 ml kookospiima
laimimahla
sojakastet

NUUDLID
250 g riisinuudleid
1 laim

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
meresoola ja musta pipart

KAUNISTAMISEKS
krevetikrõpse
tšillikastet
1 laim
½ valget või käharat peakapsast
½ kotti mungoaidusid
paar värsket koriandrioksakest

ALUSTUSEKS
Seadke kõik tarvilik käepärast. Ajage üks suur ja üks väiksem pann hästi kuumaks. Kinnitage köögikombaini õhem viilutamisketas.

KANA
Asetage soola ja pipraga maitsestatud ning oliiviõliga üle niristatud kanakoivad suuremale pannile, nahaga pool all. Laske 18–20 minuti küpseda ja pöörake kanatükke iga minuti järel. Peske käed hoolega puhtaks.

KRÕMTŠI
Peske redised puhtaks. Koorige ja poolitage sibul. Peenestage redised, sibul ja Hiina kapsas köögikombainis. Kummutage segu suurde salatikaussi. Lisage köögikombaini koriander ja rootsudest puhastatud tšilli ning töödelge seguks. Purustage sisse ka ingver ning valage seegi segu suurde kaussi.

KANA
Katke kanapann küpsetuspaberiga ning tõstke sinna peale väiksem kuumaks aetud pann. Pange sellele raskuseks peale näiteks uhmer või veega täidetud pott. Nii küpseb kana mõlemalt poolt ja muutub eriti hõrgult krõbedaks.

KARRIKASTE
Kinnitage köögikombaini tavaline lõikenuga. Koorige ingver ja pange koos rootsudest puhastatud tšillikaunte, kahvrilaimilehtede ja suurema osa koriandriga purustamisnõusse. Pigistage sisse 4 koorimata küüslauguküünt. Lõigake sidrunheinavars pooleks ja puhastage välimistest lehtedest, lõigake koos puhastatud talisibulatega juppideks ja lisage ka need köögikombaini. Töödelge kõik pastaks ning kallake samal ajal juurde pisut seesamiõli ja tubli sorts oliiviõli.

KANA
Tõstke väiksem pann kanapannilt ning ajage pliidil keskmiselt kuumaks. Visake kasutatud küpsetuspaber minema. Riibuge pannilt üleliigne rasv köögipaberisse ning laske kanakoibadel kuldseks tõmbuda, panni aeg-ajalt raputades. Tõstke kanakoivad kaussi ja võtke pann tulelt.

KRÕMTŠI
Pigistage salatisse mõlema laimi mahl, lisage soola ja seesamiõli. Sõtkuge salat kätega korralikult läbi. Parandage maitsestust, kui tarvis, ning ajage suur pott keskmiselt kuumaks.

KANA
Pühkige pann köögipaberiga puhtaks ning vähendage kuumust. Lisage 2 supilusikatäit isetehtud karripastat ning raputage panni, kuni kõik kanatükid on sellega koos. Pöörake lihatükid uuesti ümber ja praadige, kuni need on ahvatlevalt kleepuvad ja oivalised. Täitke kiirkeedukann veega ja ajage keema.

KARRIKASTE
Valage ülejäänud karripasta kuuma potti ja segage juurde kanapuljong. Valage sekka puhastatud oad ning vähendage kuumust. Lisage kookospiim ja segage. Laske keema tõusta ja hautage segu madalal kuumusel.

NUUDLID
Pange nuudlid tühjale kuumale praepannile, lisage näpuotsatäis soola ja valage peale keev vesi. Jätke paariks minutiks keema, kurnake kiiresti, loputage külma veega ning valage tagasi pannile. Niristage peale seesamiõli ja pigistage sisse tubli sorts laimimahla. Maitsestage soolaga ja raputage panni.

KANA
Kui kana on valmis, lisage supilusikatäis või paar vedelat mett ning raputage panni, et kanatükid igast küljest meega kokku saaksid.

LISANDID
Kuhjake krevetikrõpsud serveerimislauale ning valage sinna tublisti tšillikastet. Lõigake laim veerandikeks. Pigistage tšillikastmesse ühe laimiveerandiku mahl. Rebige salatilt lehed, peske ja raputage kuivaks. Pange salat koos mungoaidude ja koriandrilehtedega serveerimiskaussi ja asetage seegi lõikelauale, mille võib nüüd lauale viia.

KARRIPASTA
Lisage veel laimimahla ja sojakastet, kui tarvis, ja keetke veel minutike, kui soovite paksemat kastet. Siis võite toidu lauale viia.

SERVEERIMISEKS
Jagage nuudlid nelja serveerimiskaussi. Pange kanatükid vaagnale ja las igaüks paneb oma kaussi just niipalju nuudleid, kana, mungoaidusid, salatit ja kastet, kui soovib. Kaunistage toit röstitud seesamiseemnetega.

 

 


ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.