15. saates: Meriahven krõbeda pancettaga

Neljale

MAGUSKARTULITAMP
700 g maguskartuleid
2 laimi
väike kimbuke värsket koriandrit
2 sl mangotšatnit
sojakastet

MAITSESTAMISEKS
oliiviõli
külmpressitud oliiviõli
meresoola ja musta pipart

ROHEKRAAM
1 värske punane tšillikaun
1 küüslauguküüs
sojakastet
1 laim
seesamiõli
200 g sparglit
1 brokoli

SIDRUNI-INGVERILIMONAAD
jääkuubikuid
330 ml purk limonaadi
paar värske mündi oksakest
2 cm jupike värsket ingverit
1 pudel gaseeritud vett

MERIAHVEN
8 õhukest pancetta-viilu
4 x 150 g meriahvenafileed, nahaga, soomustest ja luudest roogitud
1 tl fenkoliseemneid
1 sidrun

MARJAJÄÄTIS
500 g külmutatud marjasegu
150 g värskeid mustikaid
3–4 sl vedelat mett
500 g maitsestamata jogurtit
paar värske mündi oksakest

ALUSTUSEKS
Seadke kõik tarvilik käepärast. Täitke kiirkeedukann veega ja ajage keema. Tõstke suur kaanega kastrul ja suur praepann pliidile kuumenema. Pange 4 väikest magustoidu jaoks mõeldud klaasi
sügavkülma. Kinnitage köögikombaini tavaline lõiketera.

MAGUSKARTULITAMP
Peske maguskartulid hoolega puhtaks, lõigake koledad kohad välja ning torgake iga kartulit paar korda noaotsaga. Suuremad maguskartulid lõigake pooleks. Pange need koos laimipoolikutega
mikrolaineahjukindlasse küpsetuskotti ning pistke täisvõimsusel mikrolaineahju 12 minutiks või kauemaks – kuni maguskartulid on pehmed.

ROHEKRAAM
Puhastage tšilli seemnetest ja hakkige hästi peeneks. Pange pool sellest suurde serveerimiskaussi ja tõstke ülejäänud kõrvale. Pigistage kaussi koorimata küüslauguküüs, lisage 2 supilusikatäit sojakastet ja 4–6 supilusikatäit külmpressitud oliiviõli. Pigistage sisse 1 laimi mahl ning maitsestage teelusikatäie seesamiõliga. Maitske ja vajaduse korral lisage veel sojakastet. Raiuge sparglivartel otsad maha. Lõigake brokoli vart mööda pikuti neljaks.

MERIAHVEN
Laotage pancetta-viilud pannile ning piserdage peale veidi oliiviõli. Pöörake viilud kohe ümber, kui need hakkavad krõbedaks tõmbuma.

SIDRUNI-INGVERILIMONAAD
Täitke suur kann poolenisti jääga. Valage juurde limonaad ja rebige sisse mündilehed. Koorige ja riivige ingverijupike peene riiviga. Valage peale gaseeritud vesi, segage puulusikaga hästi läbi ja viige lauale.

MERIAHVEN
Pancetta-viilud peaksid nüüdseks juba krõbedad olema, nii et tõstke need taldrikule, kuid jätke praadimisrasv pannile. Tõstke kalafileed pannile, nahaga pool all. Raputage panni ja suruge fileesid spaatliga mõni hetk vastu pannipõhja. Tampige 1 teelusikatäis fenkoliseemneid uhmris puruks ja puistake koos soola ja pipraga kalatükkidele. Riivige peene riiviga 1 sidruni koor fileedele. Lõigake sidrun veerandikeks ja tõstke kõrvale.

MAGUSKARTULITAMP
Hakkige koriandrilehed suurel puust lõikelaual peeneks ning jätke mõned lehed kaunistuseks. Lisage paar lusikatäit mangotšatnit, veidi sojakastet, külmpressitud oliiviõli, 1/2 laimi mahl ja kõrvalepandud peenekshakitud tšilli. Viilutage ja segage kõik ained lõikelaual hästi läbi.

ROHEKRAAM
Täitke suur kastrul keeva veega ja puistake sisse näpuotsatäis soola. Pange  spargel ja brokoli keema ja jälgige, et need oleksid üleni veega kaetud. Katke kastrul kaanega ja lisage kuumust.

MERIAHVEN
Kui kalafileede nahaga pool on kuldne ja krõbe, keerake kuumust vähemaks, kuid veenduge enne, et kala on piisavalt läbi küpsenud.

MAGUSKARTULITAMP
Võtke maguskartulid mikrolaineahjust välja. Kui need on korralikult pehmed, pigistage neile kuumadest laimipoolikutest mahla peale ja visake kasutatud laimid minema. Valage koorimata kartulid tšatnisegule ning purustage ja tampige suure lauanoaga läbi. Maitsestage ja lisage veidi laimimahla, kui soovite.

MERIAHVEN
Võtke kalapann tulelt ning pöörake fileed ümber. Tõstke pancetta tagasi pannile kuumenema ning tõstke siis koos kalafileedega maguskartulitambile. Pistke kõrvale sidruniveerandikud, et igaüks
saaks soovi kohaselt mahla peale pigistada, ning puistake üle koriandrilehtedega. Viige lauale.

ROHEKRAAM
Kurnake brokoli ja spargel ning valage siis kastmenõusse. Segage kärmelt läbi ja tõstke lauale.

MARJAJÄÄTIS
Võtke klaasid ja marjasegu sügavkülmast välja. Jaotage värsked mustikad klaasidesse. Pange jogurt koos värskete mündilehtede ja meega köögikombaini ja töödelge ühtlaseks. Siis lisage segule külmutatud marjad ning purustage. Tõstke külm jogurtisegu värsketele marjadele ja serveerige. Oivaline!

 


Viimati lisatud

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.