Vinnutatud soolaliha

Vinnutatud soolaliha

Islandi taluköök 4, 8. saade

250 g

Koostisained
- 25 g rosmariinioksakesi, lehed peeneks hakitud (u 20 g)
- 20 g petersellioksakesi, lehed peeneks hakitud (u 10 g)
- 10 g puneoksakesi, lehed peeneks hakitud (u 8 g)
- 10 g salveioksakesi, lehed peeneks hakitud (u 6 g)
- 2 suurt purustatud küüslauguküünt
- 1 punane tšilli, peeneks hakitud
- 2 spl jämedat soola
- 2 spl värskelt jahvatatud musta pipart
- 50 ml punase veini äädikat
- 1 kg veise reie sisetüki või mõni muu lahja veisetükk

Valmistamine
Asetage liha tunniks-paariks sügavkülma, kuni see on osaliselt läbi külmunud – nii on seda lihtsam ühtlase paksusega viiludeks lõikuda. Seni valmistage marinaad: pange kõik ürdid koos küüslaugu, soola ja pipraga uhmrisse. Hõõruge pastaks ning lahjendage punase veini äädikaga.

Lõigake liha pikikiudu 5 mm paksusteks viiludeks. Pange lihaviilud marinaadi sees umbes ööpäevaks külmkappi seisma.

Eelkuumutage toidukuivati 70 kraadini. Asetage lihaviilud ahjurestidele, et õhk lihale igast küljest ligi pääseks. Ärge asetage lihaviile liiga lähestikku ega servapidi üksteise peale. Tõstke restid kuivatisse ning laske umbes kümmekond tundi kuivada, kuni liha on parajalt vetruv ja kuiv.

Nii valmistatud vinnutatud soolaliha säilib toatemperatuuril hoitud õhukindlas anumas umbes kuu või paar, sügavkülmas aga kuni pool aastat.

 

 


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.