Rebitud sealiha (Foto: http://hidblomlegabu.is/)

Rebitud sealiha

Islandi taluköök 3, 7. saade

Jätkub 30–40 keskmise hamburgerikukli täidiseks.

Koostisained
- Sea abatükk, konditustatud ja kamar eemaldatud
- 1 spl soola
- 2 spl värskelt jahvatatud musta pipart
- 1 spl tšillipulbrit
- 1 spl suitsupaprikapulbrit
- 1 tl küüslaugupulbrit
- 1 tl sibulapulbrit
- 3 purustatud punase tšilli kauna
- 300 g grillkastet
- värskelt küpsetatud kukleid
- kapsasalatit

Vajalikud tarbed
- hikkorilaaste
- tugevat fooliumi
- söegrill
- grillsüsi
- grillisüütaja
- 2 suurt fooliumvormi
- lihatermomeeter

Valmistamine
Segage kausis pruun suhkur ja vürtsid. Hõõruge lihatükk ühtlaselt maitseaineseguga kokku, asetage kaussi või taldrikule ning katke toidukilega. Laske lihal külmkapis vähemalt kolm tundi kuni kolm päeva külmkapis maitsestuda.

Võtke liha umbes tund aega enne küpsetamist külmast välja. Leotage hikkorilaaste umbes pool tundi kausitäies vees. Kurnake, mässige siis laastud paksu fooliumi ning tehke sellesse noaga sisselõiked.

Asetage söed grillahju põhja ühele küljele ning veega täidetud fooliumvorm teisele poole. Asetage fooliumi keeratud laastud kuumade süte kohale ja katke restiga.

Asetage liha veega täidetud alumiiniumnõu kohale. Pange kaas peale ning tehke õhuavad poolenisti lahti ja vaadake, et need jääksid täpselt liha kohale. Torgake termomeeter ühest õhuavast sisse. Küpsetage sealiha kolm tundi 130-kraadises kuumuses ning lisage iga tunni tagant veidi sütt, et temperatuur langema ei hakkaks.

Tõstke küpsetatud liha teise fooliumvormi ümber ning katke pealt tihedalt fooliumiga. Lisage veel sütt, nii et temperatuur tõuseks 160 kraadini ja küpsetage liha veel kaks tundi. Laske praetükil tunnike jahtuda ning rebige liha siis sõrmede vahel kiududeks.

Segage liharibad hautamisnõus grillkastmega ning kuumutage keskmisel tulel umbes viis minutit. Serveerige liha kuklipoolikute vahel koos kapsasalatiga.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.