Jogurt (Foto: http://hidblomlegabu.is/jogurtgerd/)

Jogurt

Islandi taluköök 4, 2. saade

1 l jogurtit

Koostisained

- 1 l lehma-, kitse- või lambapiima
- 1 spl elusa bakterikultuuriga jogurtit

Valmistamine

Kuumutage piim 90 kraadini ja hoidke umbes viis minutit püsivalt sellel temperatuuril. Siis tõstke kastrul jääkülma veega täidetud kraanikaussi, nii et kastruli ülemine serv jääks veest välja. Segage aeg-ajalt. Jahutamise kiirendamiseks võite vette lisada jääkuubikuid.

Kui piim on saavutanud õige temperatuuri, lisage jogurt või bakterikultuur. Segage hästi hoolega kuni põhjani läbi, et jogurtikultuur piimaga ühtlaselt seguneks. Valage piim suurde purki ja säilitage 42-kraadist temperatuuri umbes viis kuni kümme tundi (aeg sõltub sellest, millise tekstuuriga jogurtit te soovite). Mida kauem jogurtit hapendada, seda happelisemaks muutub ka maitse.

Asetage jogurtipurk külmkappi ning jahutage täielikult maha. Jahtudes muutub see paksemaks.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.