Marineeritud soolaheeringas

Islandi taluköök 2, 5. saade

Marinaadipõhja on väga lihtne valmistada: tuleks võtta kaks osa äädikat, üks osa vett ja üks osa suhkrut. Kõige suuremat mänguruumi pakub just marinaadi maitsestamine – siin on selleks välja pakutud kolm erinevat võimalust. Ühe marinaadi puhul on kasutatud akvaviiti ehk Norra köömnenapsi, teise puhul on tegu apelsini- ja õunaäädikaseguga, kolmas meenutab aga glögi ja selle retsepti järgi valmistatud marineeritud heeringas sobib suurepäraselt näiteks jõululauale.

Kolm keskmist purgitäit

Koostisained

- 5 soolaheeringat, 24 tundi külmas vees leotatud, fileeritud ning suupärasteks tükkideks lõigutud
- 1 valge sibul ja 1 punane sibul, puhastatud, õhukeste rõngastena

Akvaviidimarinaad

- 500 ml 5% äädikat
- 250 ml vett
- 250 g kristallsuhkrut
- 1 spl köömneid
- 1 tähtaniis, kolmeks osaks tükeldatud
- 1 tl kuivatatud tilli
- 5 kadakamarja
- 3 kaneelikoorepulka, igaüks u 5 cm pikkune
- 2 loorberilehte
- poole sidruni koor

Apelsini-õunasiidriäädika marinaad

- 500 ml õunasiidriäädikat
- 250 ml vett
- 250 g kristallsuhkrut
- 2 tl musta terapipart
- 1 tl sinepiseemneid
- 10 tervet nelgipunga
- 3 loorberilehte
- ühe apelsini koor

Jõuluheeringas

- 500 ml õunasiidriäädikat
- 250 ml mahedat apelsinimahla
- 10 musta pipra tera
- 10 tervet nelgipunga
- 5 kardemonitera (purustatult)
- 3 loorberilehte
- 3 kaneelipulka, igaüks u 5 cm pikkune
- ühe maheapelsini koor

Valmistamine

Segage kõik koostisained omavahel väikeses kastrulis ning laske segul kiiresti keema tõusta. Segage läbi ja tõstke kastrul tulelt, kui kogu suhkur on sulanud. Pange marinaad kõrvale ning jahutage täielikult maha.

Laduge kalatükid ja sibularõngad kihiti purkidesse ja valage peale külm marinaad, kuni sisu on täielikult kaetud. Veenduge, et jaotate vürtsid purkide vahel võrdselt.

Pange heeringas marinaadis vähemalt kaheks päevaks külmikusse, kuid võimaluse korral pisut kauemaks, sest mõnda aega seistes läheb see ainult paremaks. Marineeritud heeringas seisab külmas vähemalt kuu.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.