Uudishimu tippkeskus, 9/16

Milline on teaduslik hinnang eesti keele tervisele? Millal te viimati keeletehnoloogiaga kokku puutusite? Tõenäoliselt kinos käies või ETVs subtriitritega saadet vaadates. 500-aastane Eesti kirjakeel on praegu paremas vormis kui kunagi varem. Davai, okei ja sotsiaalmeedia lühendid on osa keelest ning keeleteadlaste igapäevatööst.

“Uudishimu tippkeskus” näitab keelt ja keeleteadust koos Tartu ülikooli keeletehnoloogia dotsendi Mark Fišeliga, TÜ Viljandi kultuuriakadeemia seikluskasvatuse lektori Sergei Drõgini, Eesti keele instituudi juhtivteaduri Kristiina Rossi ja zoosemiootiku Timo Maraniga. Saate teemad jätkuvad Facebookis teemasildiga #tipukas, ERRi teadusportaalis Novaator ja Raadio 2 saates „Agenda“.

Saatejuht Eeva Esse, toimetajad Marju Himma ja Randel Kreitsberg, režissöör Margo Siimon. Tootjad Vesilind OÜ ja Filmit OÜ. Saade valmib Eesti Teadusagentuuri ja TeaMe+ toetusel.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.