Video

Klassikaline saiavorm

12 paksemat viilu head saia

115 g toasooja võid

9 munakollast

170 g suhkrut

1 vaniljekaun

150 ml täispiima

440 ml vahukoort

90 g kuldseid kivideta rosinaid

90 g röstitud mandlilaaste

4 tl mõrkjat likööri, näit. Amaretto või Cointreau

1 spl tuhksuhkrut

Lisandiks:

Värskeid marju või toormoosi

Leota rosinaid likööris ca 8 h. Parem on need isegi päev varem likku panna. Kata ja jäta toatemperatuurile seisma kuni hakkad saiavormi valmistama.

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Määri madal ahjuvorm või pann võiga. Määri saiaviilud paksult võiga ja lõika ära servad. Vahusta munakollased ja 140 g suhkrut. Seejärel kuumuta potis piim ja koor koos vaniljekaunaga. Lase keema tõusta ja lisa see pidevalt segades munakollasevahule. Eemalda vaniljekaun, lõika pooleks ja lisa vaniljekauna sisu segule. Lõika 3 saiaviiulu kuubikuteks ja kata nendega vormi põhi. Järgmise kihina aseta peale rosinad ja vala üle rosinatest üle jäänud likööriga. Lõika ülejäänud saiast diagonaalselt pooleks kolmnurgad ja aseta vormi. Seejärel vala munasegu vormi, vajuta saiatükid vedeliku sisse. Enne küpsetamist lase seista umbes 20 minutit. Küpseta veevannil ca 30 minutit või kuni munasegu on tahenenud. Kata kuival pannil röstitud mandlilaastudega.

Soovi korral võid saiavormi pealt ka suhkruga karamellistada. Võta ahjust ja sõelu vormile peale kiht tuhksuhkrut ning karamellista leeklambiga. Sama saad teha ka 250-kraadises ahjus grillelemendi all. Serveeri kohe värskete marjade või moosiga .


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.