Video

Kuulsusega köögis: Evelin Ilvese soolane juustukook

"Prillitoos" alustab uut rubriiki "Kuulsusega köögis". Esimene kuulsus, kelle kööki me kaameraga läheme, on Evelin Ilves, kes küpsetab hõrgu soolase juustukoogi.

Tainas:

2 muna

250 g külma võid

6 dl nisujahu

natuke soola

Täidis:

8 muna

500 g riivitud juustu

800 ml kohvi- või vahukoort

maitsestamiseks soola, suhkrut, tüümiani ja valget pipart

konjakit või muud kanget alkoholi

Valmista põhja jaoks liivatainas. Komponendid võib näppida kokku käsitsi või segada kokku köögikombainis. Kui valmistad tainast käsitsi, lase sellel enne vormi panemist umbes pool tundi külmkapis seista. Suru tainas õhukese kihina ca 30x22 cm suuruse koogivormi põhja ja torgi kahvliga augud sisse, et see vormis ei kerkiks. Küpseta põhja u 10 minutit 200 kraadi juures.

Kui valad täidise eelnevalt kuldpruuniks küpsenud põhjale, saab see krõbedam, aga eelküpsetamine ei ole tingimata vajalik.

Täidise valmistamiseks sega kausis kokku munad ja kohvi- või vahukoor. Lisa riivjuust ja sega. Maitsesta suhkru, soola, tüümiani ja valget pipraga. Lisa tilgake konjakit või muud kanget alkoholi ja sega läbi. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja pane ahju, vähenda temperatuuri 180 kraadini ja küpseta kuni 45 minutit. Kui teed poole väiksema koguse, küpseta umbes 30 minutit. Enne serveerimist lase koogil jahtuda ja taheneda. Kõige parem on kooki pakkuda umbes nelja tunni pärast.

Toimetas
Madis Laur

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.