Video

Tuunikala-suvikõrvitsa plaadipirukas

Põhi :

200 g võid

1 tl soola

3 dl toortatrajahu (või 5 dl nisujahu)

1 suur küüslauguküüs

2-3 sl külma vett

Kate:

1 suur porru (u 500 g)

3 küüslauguküünt

3 tl kuivatatud punet

4 sl oliiviõli

3 karpi tuunikalakonservi, soovitavalt õlis

300 g riivitud juustu

300 g kodujuustu

5 suurt muna

3 dl kohvikoort

soola, pipart

Kaunistuseks:

1 suvikõrvits (u 400 g)

u 8 kirsstomatit

Viiluta pikuti suvikõrvitsast 6 viilu ja prae pannil oliiviõlis kergelt läbi. Maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele.

Haki taina jaoks omavahel külm või, küüslauguküüned, sool ja jahu. Seda on mugav teha köögikombainis. Lisa lusikatäis haaval vett kuni moodustub tainapall. Kata kõrgete äärtega suur ahjuplaat küpsetuspaberiga, vajuta tainas põhjale ja äärtele. Torka kahvliga augud. Võid ka taina kilesse mätsida, pooleks tunniks külma panna ja seejärel ahjuplaadile rullida.

Katte jaoks lõika porru ribadeks, haki küüslauk, ülejäänud suvikõrvits, kuumuta need õlis koos 2 tl punega klaasjaks ning laota tainale. Lisa selle peale eelnevalt läbisegatud kalakonservid ja puista üle riivitud juustuga. Vispelda munad koorega segamini, sega hulka kodujuust ja maitsesta vähese soolaga. Kalla segu ühtlaselt täidisele. Aseta pirukale kaunilt peale pikuti lõigatud suvikõrvitsaviilud ja pane vahekohtadesse poolitatud kirsstomatid. Maitsesta suvikõrvitsad ja tomatid soola, pipra ja punega. Küpseta pirukat 200°-s ahjus u 20-30 minutit või kuni pirukas on kaunilt küps. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.