Video

Kirsi-kohupiima kausitort rukkileivaga emadepäevaks

8-le inimesele

300 g rukkileiba

800 g külmutatud kivideta kirsse

3 dl moosisuhkrut

2 dl vahukoort

300 g kohupiimapastat

200 g maitsestamata toorjuustu

3 sl pruuni roosuhkrut

2 tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:

beseetükke

mündilehti

Kuumuta külmutatud kirsid (sulatada pole vaja) 2-3 sl veega keemiseni, lisa moosisuhkur ja keeda u 10 minutit. Jäta jahtuma, moos läheb jahtudes paksemaks. Moosi võiksid keeta valmis kindlasti 4-5 tundi varem või isegi eelmisel õhtul. Hoia moosi külmas, nii pakseneb kiiremini.

Rösti leivaviilud rösteris või ahjus 200 kraadi juures. Lase jahtuda, riivi või purusta köögikombainis.

Vahusta koor, kohupiimapasta, toasoe toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur ühtlaseks vahuks.

Tõsta suuremasse kaussi kihiti rukkileivapuru, kirsimoosi ja kohupiimavahtu, korda kihte. Kaunista rukkileivapuru, vähese kirsimoosi, beseetükkide ja mündilehtedega. Võid kihilise magustoidu ka väikestesse purkidesse portsjonitena laduda.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.