Video

Ahjukõrvits küüslaugu ja juustuga

Hea moodus nautida kõrvitsat õhtusöögiks või liha-kalaroa lisandiks. Eri sorti kõrvitsatel on ka erinev maitse, samuti eri juustud annavad roale omamoodi maitsenüansi.

1 kg kõrvitsat

külmpressitud oliiviõli

2–3 küüslauguküünt

100 g riivitud juustu (väga hea on rootslaste Västerbottensost)

2-3 sl magusteravat tšillikastet

soola ja musta pipart

2-3 sl hakitud lehtpeterselli

Puhasta kõrvits seemnetest, koori ja tükelda suurteks kuubikuteks. Määri ahjuvorm seest õliga, laota kõrvitsakuubikud vormi. Nirista oliiviõliga üle ja sega läbi. Puista peale soola ja pipart.

Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Purusta küüslauguküüned ja sega riivitud juustu ning hakitud peterselliga. Nirista kõrvitsale tšillikastet ja puista juustusegu kuubikutele. Küpseta veel 8–10 minutit, kuni juust on kaunilt sulanud ja kõrvitsad pehmed, aga siiski veel meeldivalt krõmpsud.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud