Osoon (ETV 2016)

Meil avanes erakordne võimalus osaleda Eesti rannikuvetes toimuval arktiliste veelindude loenduslennul. Uskumatu, kuidas on võimalik 76 meetri kõrguselt, kiirusega 200 km/h linde loendada, määrata nende sugu ja vanus. Möödunud aastal üle Eesti levinud seakatk tõi kaasa suured kahjud seakasvatajatele ja keskkonnale. Katkuviiruse tõkestamiseks oli jahimeestel kohustus küttida 30 tuhat metssiga. Kuidas said sellega oma piirkonnas, mis on katkust seni veel puutumata, hakkama Haapsalu jahiseltsi jahimehed? Enamasti toituvad loomad taimedest, aga on ka selliseid taimi, kes söövad loomi. Botaanik Urmas Laansoo tutvustab kanntaime, kes on võimeline lisaks putukatele ligi meelitama, kinni püüdma ja ära sööma ka väiksemaid imetajaid, linde, madusid ja sisalikke. Autorid Kristo Elias, Sander Loite ja Urmas Laansoo. Režissöör Mihkel Ulk, operaator Magnus Suitso, helirežissöör Jüri Vaher, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.