Video

Pehme piparkoogitort valgehallitusjuustuga ja piparkoogid sinihallitusjuustuga

Pehme piparkoogitort valgehallitusjuustuga

Saates valmistas torti Marje Schmidt internetist leitud õpetuse järgi.

Piparkoogipõhi: 1 dl suhkrut, 1 dl paksu suhkrusiirupit, 0,5 dl sulatatud võid, 4,5 dl nisujahu, 2 dl kuuma vett, 0,5 tl ingveripulbrit, 1 tl küpsetuspulbrit

Rummikreem: 200 g 35 % rõõska koort, maitse järgi suhkrut ja kakaopulbrit, rummi või rummiessentsi

Täidis: 125 g Brie valgehallitusjuustu, 100 g pirni, 100 g viinamarju, 150 g külmutatud vaarikaid
Piparkoogipõhja valmistamiseks segage kokku suhkur, siirup ja sulavõi, lisage sõelutud jahu. Segage kõik ained omavahel ühtlaseks tainaks.
Lisage küpsetuspulber, ingver ja kuum vesi, segage ühtlaseks. Valage tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpsetage 180°C juures 30 minutit.
Rummikreemi valmistamiseks segage vahukoore hulka maitseained ja rumm.
Brie juust ja pirnid lõigake kuubikuteks, eemaldage viinamarjadelt seemned ning lõigake pooleks. Vaarikad võtke veidi enne kasutamist sulama. Jahutage piparkoogipõhi ja lõigake kaheks. Määrige pool rummikreemist jahtunud piparkoogipõhjale ning pange sellele juustu- ja pirnikuubikud. Tõstke peale teine piparkoogipõhi, katke kreemiga ning kaunistage viinamarjade ja vaarikatega.


Piparkoogid sinihallitusjuustuga
Internetist leitud retsepti järgi

Rullige piparkoogitainas 20x25 cm suurusteks nelinurkadeks. Lõigake servad siledaks ja puistake tainatükile külmalt riivitud sinihallitusjuustu – mida ühtlasemalt, seda parem.
Keerake tainas pikemast servast rulli ja lõigake sellest rullist 1 cm laiused viilud. Vormige piparkoogid ümaraks ja küpsetage 175 kraadi juures umbes 9 minutit.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Nõusolek isikuandmete töötlemiseks
Olen lugenud ERR-i internetipõhiste teenuste isikuandmete kaitse põhimõtteid, millega saab tutvuda siin.
Annan ERR-ile õiguse säilitada ERR-i infosüsteemis enda nime, isikukoodi ja e-posti aadressi ning kommenteerimise hetkel kasutusel olnud IP-aadressi kuni konto kustutamiseni.
Mittenõustumisel ei ole võimalik ERR.ee keskkonda kommentaare postitada.
Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar
ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.