Hetkel eetris

| loe veel

Kohus saatis Meelis Lao üldkasulikku tööd tegema

21.08.2019

vaata
Alaliselt järelvaadatav
Harju maakohus kinnitas kolmapäeval karistusleppe ja saatis ebaseaduslikule vabaduse võtmisele kaasaaitamises süüdistatava skandaalse ärimehe Meelis Lao ühiskondlikult kasulikule tööle.

Vastavalt riigiprokuratuuriga sõlmitud kokkuleppele asendas kohus 53-aastase Meelis Lao kaheksa kuu pikkuse vangistuse 238 tunni ühiskondlikult kasuliku tööga. Temaga koos kohtu all olnud 58-aastane Viktori Tiuliukov sai vastavalt kokkuleppele kuueaastase vangistuse, millest ta peab reaalselt ära kandma ühe aasta. Lisaks eelmistele said kohtu nõustolekul kokkuleppekaristused ka 28-aastane Siim Kossar, kes peab tegema 728 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd ja 44-aastane Mark Raul Laanela, kes sai tingimisi vangistuse. Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi hoidsid süüdistatavad 2017. aasta novembris kinni 42-aastast meest, keda peksti korduvalt, ähvardati teda ja tema pereliikmeid kehalise väärkohtlemisega ja nõuti miljon euro tasumist, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Olja Kivistik BNS-ile. "Konkreetsemalt süüdsitatakse 28-aastast Siimu ebaseaduslikus vabaduse võtmises ja 53-aastast Meelist sellele kaasaaitamises. Mark Raulile ja Viktorile heidetakse ette väljapressimist, mis on toime pandud grupis, suures ulatuses ja vabaduse võtmisega. Viktorit süüdistatakse samuti ka relvastatud röövimises," märkis ta. Keskkriminaalpolitsei pidas kahtlusalused kinni tänavu 6. mail ja vahi all viibib neist Viktor Tiuliukov. Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtis riigiprokuratuur ja uuris keskkriminaalpolitsei.

  • Saate info
  • Saate lõigud
  • Vaata järele
  • Tegijad
  • Sarnased saated

Konto muutmine õnnestus
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist:
Google Chrome logo
Firefox logo
Safari logo
Internet Explorer logo
MIcrosoft Edge logo