Hetkel eetris

| loe veel

Reimo Sagor: inimestel on vaja rohkem julgust iseennast analüüsida

26.03.2019

vaata
Alaliselt järelvaadatav
Filmi "Võta või jäta"peaosaline Reimo Sagor on peagi taas kinoekraanidel uue filmiga "Skandianaavia vaikus". Kuigi "Võta või jäta" on võitnud pärast linastumist rohkelt auhindu, ei oota Sagor samasugust edu uuelt linateoselt.

"Ega see ei ole kunagi eesmärk olnud, et peaasi, et filmil läheb edukalt. Mis mind igasuguse kunsti puhul huvitab, on see, millist mõju see avaldab, millised teemad see üles toob ja kas selle sõnum on piisavalt terav, et ühiskonnas kõneainet tuua," lausus Sagor ETV saates "Ringvaade". Mängufilm "Skandinaavia vaikus" jõuab Eesti kinodesse 29. märtsil, sekke režissöör on filmiga "Risttuules" kuulsust kogunud Martti Helde. Uue linateose keskmes on Põhjamaa inimesele loomuomane alalhoidlikkus ja vaikimine. Sagor läbis läbis uue filmi jaoks psühhoteraapia, et saada aru oma karakteri olemusest ja külastas rolli paremaks mõistmiseks vanglat. "Et saada aru tegelase minevikust ja kõikidest tema sisemistest küsimustest. See oli Marttil minu arvates väga hea idee. See tuli siis, kui film oli ilmastikuolude tõttu jäänud aastaks pausile, me ootasime lund," meenutas Sagor ja lisas, et psühhoterapeudi juures käimine oli ka inimesena väga avav. Sagor tahaks loota, et on parem mees pärast nende filmide tegemist. "Et ma olen kasvanud, õppinud ja iseennast läbi nende karakterite rohkem avastanud. Rohkem julgen iseennast analüüsida, mul on tunne, et seda on inimestel vaja, rohkem julgust iseennast analüüsida," ütles ta. "Skandinaavia vaikuse" idee autor on Martti Helde ning stsenaarium on sündinud koostöös Inglise stsenaristi Nathaniel Price'iga. Peaosatäitjad on Rea Lest ja Reimo Sagor.

  • Saate info
  • Saate lõigud
  • Vaata järele
  • Tegijad
  • Sarnased saated

Konto muutmine õnnestus
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist:
Google Chrome logo
Firefox logo
Safari logo
Internet Explorer logo
MIcrosoft Edge logo