Hetkel eetris

| loe veel

Aivar Mäe Moskva Suurest Teatrist: meid võetakse siin vastu väga võrdväärsetena

10.01.2019

vaata
Alaliselt järelvaadatav
9. kuni 12. jaanuarini on Estonia teater külas Moskva Suures Teatris, kus nad annavad viis külalisetendust. Tegemist on esimese korraga pärast 1989. aastast, kui Estonia on sinna külalisetendusi andma pääsenud. "Ringvaade" tegi Skype'i-kõne Estonia peadirektori Aivar Mäega, et küsida talt emotsioone otse Moskvast.

Estonia teatri juht Aivar Mäe kinnitas "Ringvaates", et Moskva Suures Teatris on eriti hea akustika. "Meie orkestri kõla on ääretult mahe ja see, kuidas see kõla siin kannab, on uskumatult ilus. "Meil on väike hirm, aga meil on kaks etendust selja taga ja me oleme saanud lavarahu juba kätte." "Meil oli eile pressikonverents ja meile öeldi, et nii palju ajakirjanikke pole olnud ka Suure Teatri pressikonverentsidel," sõnas ta ja tõi välja, et Moskva publik on väga teadlik ning seda jälgitakse saalis nii vaikselt, et kuuleks ka nõela maha kukkumist. "Meid võetakse siin vastu väga võrdväärsena, seega kui meil eile oli vastuvõtt, siis me tunnetasime, et me oleme ikka üks väga suur teater." "Selles saalis on 1750 kohta ja tegelikult müüdi piletid välja kolme esimese nädalaga, seega ühtegi piletit pole saada, isegi mina pidin istuma täna 0-kohal," selgitas Mäe ja lisas, et Moskva inimesed mäletavad Estonia teatrit juba 1989. aastast, kui nad seal viimati külalisetendusi andsid. "Nad teavad Estonia kvaliteeti ja ma võin sulle öelda, et kui siin käis La Scala, siis nad vilistati välja." Moskva Suur Teater tuleb Estonia peadirektori arvetes Eestisse siis, kui saab valmis meie uus ooperimaja. "Põhjuseks see, et nende lava on ei vähem ega rohkem kui viis korda suurem praegusest Estonia lavast."

  • Saate info
  • Saate lõigud
  • Vaata järele
  • Tegijad
  • Sarnased saated

Konto muutmine õnnestus
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist:
Google Chrome logo
Firefox logo
Safari logo
Internet Explorer logo
MIcrosoft Edge logo