Guljašš kaelalihast Rado moodi (Foto: Ave Saal)

Guljašš kaelalihast Rado moodi

Wend Weis, 6/10: Kirbla

5-6 inimesele

Toit, mis teeb ennast ise!
Kael on üks looma liikuvamaid lihaskondi, seetõttu on kaelaliha kõõluseline ehk täis kollageeni ja tugevaid lihaskiude. Ja siin tuleb mängu aeglane hautamine, sest sulades annab kollageen igale hautisele rikkaliku maitse ja ideaalse sisu.

700 g kuubikuteks lõigatud kaelaliha
2 tl õli
1 suur viilutatud sibul
2 sl tomatipüreed
1 viilutatud porgand
1 roheline viilutatud paprika
1 punane viilutatud paprika
2 korralikult tükeldatud küüslauguküünt
2 suurt viilutatud tomatit
2 tükeldatud kartulit
2 tl paprikapulbrit
300 ml veisepuljongit (kas teed ise või ostad poest, kus on tänapäeval saada väga kvaliteetset säilitusainevaba puljongit)
peotäis hakitud siledalehelist peterselli
soola, musta pipart

Kuumuta potis õli ja lisa sibulad. Kuumuta niikaua, kuni sibul on kuldne ja lisa ka veiselihatükid. Pane juurde tomatipüree ja lase lihasse imenduda. Nüüd lisa porgand, paprikad, küüslauk, tomatid, kartul ja paprikapulber, sega ja hauta 5–10 minutit, seejärel kalla hulka puljong. Maitsesta ja lase mõõdukal tulel podiseda 1,5–2 tundi ehk niikaua, kuni liha on võimalik lusikaga poolitada. Maitse ja timmi vajadusel, enne serveerimist sega hulka petersell. Serveeri kuumalt.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar