Hakkliha-moussaka lõkkekartulipüreega (Foto: Ave Saal)

Hakkliha-moussaka lõkkekartulipüreega

Wend Weis, 4/10: Kevadtorm

Kevadtormi retsept 300 sööjale

Moussaka

30 kg hakkliha
6 kg punast sibulat
1,5 kg küüslauku
12 kg purustatud tomateid
3–5 l punast veini
3 kg suhkrut
15 loorberilehte
150 g värsket tüümiani
6 kaneelipulka
1 l rapsiõli
soola, pipart

Koori sibulad ja küüslauk ning tükelda kuubikuteks. Prae sibul-küüslauk õlis klaasjaks ja pruunista samas potis ka hakkliha.

Pane juurde purustatud tomatid, punane vein, loorber, kaneelipulgad ja tüümian. Suhkrust lisa algul pool. Hiljem lisa vajadusel veel vastavalt maitseeelistusele. Hauta tasasel tulel, kuni hakkliha-tomatisegu hakkab paksenema ja muutub tumepunaseks. Maitsesta ja võta kaneelipulgad välja.

Lõkkekartulipüree

50 kg kartulit
7 l rapsiõli
3 kg võid
2,5 Forte juustu
5 muskaatpähklit

Pane kartulid fooliumisse ja küpseta lõkkes valmis (seda võib teha ka söegrillil, äärmisel juhul ahjus, kuid siis ei ole enam tegu lõkkekartuliga). Koori kartulid ja purusta kõik suure nuiaga.
Lisa rapsiõli ja või ning klopi suure vispliga kohevaks. Enne serveerimist koos moussakaga sega sisse riivitud juust ja muskaatpähkel. Või valmista toit keedetud kartulitest. Tõsi – siis ei ole enam tegemist lõkkekartuli püreega!


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar