Maheveisetartar (Foto: Ave Saal)

Maheveisetartar

Wend Weis, 5/10: Koivakonnu

1-le
100 g veise sisetükki
2 g peterselli (julienne)
1–2 g soola
2 g marineeritud šalottsibulat
2–4 g vürtsikat kastet
2–3 šampinjoni

Sega omavahel väikesteks kuubikuteks tükeldatud liha, peenteks ribadeks lõigatud petersell, sool ning marineeritud šalottsibul ja vürtsikas kaste (vt retsepte allpool) ning kontrolli maitseid. Vajadusel lisa veel soola või kastet. Kaunistuseks lõika noa või mandoliinlõikuriga šampinjonidest õhukesed ringid peale.

Marineeritud šalottsibul

20 g soovitatavalt valget palsamiäädikat, aga võib olla ka valge veini äädikas
20 g suhkrut
20 g vett
50 g šalottsibulat

Kõigepealt tee valmis marinaad. Lase vesi, suhkur ja äädikas keema ning kuumuta, kuni marinaad muutub siirupiks. Tõsta tulelt ära ja lase 10–15 minutit jahtuda. Nüüd lisa kooritud ja õhukesteks ringideks lõigatud sibul, kata kilega ja lase 30–40 minutit seista toatemperatuuril, seejärel tõsta külmkappi. Sibul on valmis 4–6 tunni pärast.

Vürtsikas kaste

50 g ketšupit
1/2 teelusikat Tabasco kastet
10 g Worcesteri kastet
5 g brändit või konjakit
20 g Dijoni sinepit
1 g soola

Vispelda kõik omavahel kokku. Kontrolli soolasust ja vürtsikust, vajadusel lisa Tabasco kastet.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar