Veisemaksapirukas rabarberi ja kuusevõrsetega (Foto: Ave Saal)

Veisemaksapirukas rabarberi ja kuusevõrsetega

Wend Weis, 8/10: Tartu

Pidulik eelroog väiksemale seltskonnale

Tatrajahupõhi:

200 g nisujahu
50 g tatrajahu
100 g võid
100 g veiserasva
soola
külma vett

Veisemaksakreem:

100 g veisemaksa
20 g šalottsibulat
250 g vahukoort
3 vabajooksukana muna
pisut värskeid tüümianilehti ja küüslauku
hea näputäis soola

Puhasta maks kelmetest. Koori sibul ja küüslauk ning lõika väiksemateks kuubikuteks. Pane blenderisse maks, sibul, küüslauk, sool ja värsked tüümianilehed. Lisa koor ja mikserda ühtlaseks kreemiseks massiks. Vala segades läbi tiheda sõela.

Põhja valmistamiseks tükelda või kuubikuteks ja hoia külmikus. Sega köögikombainis vaiksel kiirusel “reketiga” omavahel või, nisu- ja tatrajahu ning veiserasv. Vajadusel lisa külma vett, et tainas hakkaks kokku ja moodustuks ilus pallike. Kileta tainas ja lase vähemalt tund aega külmikus taheneda.

Rulli tainas umbes 5–8 mm õhukeseks kettaks. Kata pirukavormid tainaga, toksi kahvliga sisse väiksed augud. Kata tainas küpsetuspaberi ja raskusega ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 8 minutit. Eemalda paber ja raskus, täida pirukas veisemaksakreemiga ja küpseta veel umbes 5 minutit, kuni pirukapõhi on ilus kuldpruun.

Rabarberiželee:

500 g rabarberimahla
50 g mett
7 želatiinilehte

Paisuta želatiinilehed külmas vees. Kuumuta rabarberimahl keemiseni ja maitsesta meega, et oleks mõnus magushapu kooslus. Jahuta pisut, et ei oleks tulikuum, ning lisa paisunud želatiinilehed. Sega kenasti läbi ja hoia toatemperatuuril, kuni tuleb aeg želeed koos pirukaga serveerida.

Serveerimiseks veel:

marineeritud kuusevõrseid
kuusevõrsesoola
värsket rohelist kraami peenralt ja metsast


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar