Video

Vaata veel

Juustu-lehtpeedivorm ja lehtpeeditäidisega filotaignapirukad

450 g kimp värsket lehtpeeti

2 dl 35% rõõska koort

1-2 sl terasinepit

150 g jämedalt riivitud Gruyère'i juustu

4-5 sl riivitud parmesani juustu

 

Kuumuta ahi 200 C.

Rebi lehtpeedilehed varte küljest, siis lõika varred ca 5 cm juppideks. Kuumuta potis vesi keemiseni, keeda lehtpeedivarsi soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit, kuni need pehmenevad. Siis lisa minutiks ka lehtpeedilehed, et neid kergelt närtsitada. Nõruta hoolega.

Sega rõõskkoor ja sinep omavahel, siis sega lehtpeediga. Sega juurde riivitud Gruyère'i juust.

Tõsta lehtpeedisegu sobiva suurusega vormi. Puista peale parmesan. Küpseta 30 minutit, kuni roog on pealt kuldne.

Serveeri.

 

Lehtpeeditäidisega filotaignapirukad


6 filotainalehte
100 g sulatatud võid

Täidis:

1 sl oliiviõli
1-2 hakitud sibulat
500 g tetrapakendis kreemjat fetaki-juustu
300 g lehtpeedilehti
1 sl kuivatatud punet
1 lahtiklopitud muna
musta pipart


Valmista täidis. Pese lehtpeedilehed hoolega, haki väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel klaasjaks. Lisa lehtpeet, kuumuta mõned minutid. Lisa juust, maitsesta pipra ja punega. Sega, kuni saad ühtlase pehme täidise.
Lase veidi jahtuda ja taheneda. Sega juurde lahtiklopitud muna.

Võta filolehed pakendist välja vahetult enne kasutamist, sest õhuga kokkupuutudes muutuvad lehed kiiresti rabedaks. Aseta lehed üksteise peale, siis lõika, nii et saad neli piklikku ristkülikut (kokku siis ca 24 taignariba). Tõsta kõik lehed üksteise peale.
Pintselda pealmine filoleht kergelt sulavõiga. Tõsta lühema otsa juurde, umbes 3 cm kaugusele servast, supilusikatäis lehtpeeditäidist. Murra esmalt endapoolne tainaserv üle täidise, siis keera täidisega osa kolmnurgaks ühele poole, siis teisele poole, jne, kuni jõuad tainariba teise otsa.
Tõsta saadud filotaignakolmnurk ahjuplaadile.
Nüüd pintselda järgmine filotainaleht sulavõiga jne. Tegutse üsna kiiresti, siis ei kuiva filotainas liigselt ära.
Kui kõik kolmnurgad on volditud, siis pintselda need pealt sulavõiga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni filotaignarullid on kenasti kuldpruunid.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud