Video

Vaata veel

Õuna chutney

700 g hapukaid õunu (puhastatud õunte kaal)
1 keskmine sibul
200 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid
1 tl sinepiseemneid
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl soola
3 dl õunaäädikat
300 g moosisuhkrut

Koori, puhasta ja lõika õunad väikesteks tükkideks. Haki sibul peeneks ja aseta kõik komponendid, välja arvatud suhkur potti või suuremasse kastrulisse. Lase segul keskmisel kuumusel keema tõusta, alanda kuumust ja keeda madalamal kuumusel üsna tihedalt segades u 30-40 minutit, kuni segu on paks ja pehme. Ära kaant potile peale pane ja lase tšatnil keeda õrnalt mullitades ehk nö podiseda.

Kui keemisajast on möödunud 15-20 minutit ja õunatükid on hakanud juba läbipaistvaks muutuma ja lagunema, siis lisa moosisuhkur ja keeda veel vähemalt 10 minutit. Lase tšatnil natukene jahtuda ja aseta seejärel puhastesse ja kuivadesse steriliseeritud purkidesse.

Eriti hea, kui tšatni saab vähemalt kuu aega enne tarvitamist seista, et maitsed intensiivistuksid. Steriliseeritud purkides säilib vürtsmoos umbes aasta aega (tasuks hoida kuivas, jahedas ja pimedas kohas), juba korra avatud purki hoia külmkapis ja tarbi kuu-kahe jooksul.

Vürtsmoos sobib hästi tugevamaitselise juustu, sea- ja lambaprae, samuti pardirinnafileega.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud