Video

Vaata veel

Nõgesesupp ja Udmurdi pirukad

Tänahommikuses "Terevisioonis" rääkisime Eestis elavatest vähemusrahvustest ning sellega seoses askeldas meie kööginurgas udmurditar Nadežda Ptšelovodova. Nadežda õpetas valmistama kolme udmurdipärast rooga: nõgesesuppi, pereptše ja kokroke. Avaldame retseptid, mille puhul rõhutas Nadežda, et kõiki koguseid peab arvestama nö "tunde järgi".

Nõgesesupp udmurdi moodi

Vaja läheb:
Nisutangud
Nõgesed
Sool
Või/õli

Soovi korral:
Kartulid
Muna
Kaerahelbed

Kuidas valmistada:
Esmalt tuleb keeta nisutangud, millele võib soovi korral lisada ka kartuleid. Keetmise lõpus läheb supi sisse värske või kuivatatud nõges. Supp maitsestatakse soola ja võiga/õliga. Soovi korral võib keevasse suppi lisada ka lahtiklopitud muna või siis serveerida suppi koos varem valmis keedetud munaga. Võimalik on nisutangude asemel kasutada supis hoopis kaerahelbeid.

Perepetš

Perepetš on karjala piruka moodi pirukas, kuid udmurdid ei valmista seda kunagi riisi või porgandiga. Tainas valmistatakse veest ja rukkijahust ning neile lisatakse veidikene soola. Piruka sisuks sobib kõik, mis parajasti aias või metsas saadaval on. Kevadel - nõgesed või naadid, suvel - nisupuder või suvikõrvitsad, talvel - liha, sügisel - seened või juurviljad. Meie valmistame neid täna kartulipudru ja tilliga.

Kokrok

Kokrok on kinnine lihtne pirukas porgandi või peediga. Tainas on valmistatud veest, munast ja nisujahust ning piruka sisse läheb riivitud porgand või peet koos erinevate seemnetega.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar