Video

Vaata veel

Kihnu Küegi segiputõr ahjus

Iseseisvaroana 4 inimesele, lisandiks 8 inimesele.

1 kg kartuleid (head pudrukartulid Ando, Ants, Maret)

0,75 kl odrakruupi

200 g soolapekki

soola

1-2 sibulat

1 l vett

hapukoort ja maitserohelist peale panemiseks

Pane poti põhja tükeldatud ja kergelt pruunistatud peki ja sibula kuubikud. Kooritud kartulid lõigata neljaks ja lisada. Kõige peale laotada kruubid (ei pea leotama). Lisada vesi (võiks olla umbes 2 näpu laius üle kogu portsu). Asetada kuumaks köetud ahju, kuumutada vähemalt kaks tundi, kuid võid jätta ka kauemaks, meie pere jätab umbes 5 tunniks. Vahepeal kontrolli, et puder põhja ei kõrbeks, vajadusel lisa vett. Kui teed elektriahjus, siis küpseta 200 kraadises ahjus vähemalt 1 tund või kuni kruup on pehme.

Kui võtad roa ahjust, sega puulusikaga korralikult läbi, vajadusel maitsesta soolaga. Kuna puder haudub madalal temperatuuril kaua aega, siis kartul on mõnusalt pudrune, lisaks tampida ei ole vaja.

Putru võid süüa iseseisvaroana koos hapukoore ja maitserohelisega. Väga maitsev on süüa koos hautatud köögiviljade ja Kihnu kalurite püütud kalaga, mis on meelepäraselt valmistatud. Kõrvale sobivad hapupiimatooted.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar