Video

Vaata veel

Külmutatud jogurtid

Külmutatud jogurt ahjuõuna ja banaaniga

2 banaani
2 kodumaist keskmise suurusega õuna (nt. „Talvenauding“)
0,5 tl jahvatatud kaneeli
380g Kreeka jogurtit (10%)

Koori ja tükelda banaanid. Puhasta õunad südamikest ja tükelda. Vala banaani- ja õunatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale kaneel ja küpseta 200 kraadises ahjus u 15-20 minutit, kuni puuviljad on pehmed. Sega läbi ja jahuta. Püreesta jahtunud segu koos jogurtiga ühtlaseks, vala madalasse plastikkarpi ja sügavkülmuta u neli tundi või üleöö. Kreemjama tulemuse saad kui külmumisaja vältel paar korda segu korralikult läbi klopid või käsimikseriga kergelt töötled. Enne serveerimist lase pisut pehmemaks sulada.
Kui koduses majapidamises on olemas jäätisemasin, külmuta püreestatud jogurtisegu kohe selles ning lase sügavkülmas veel vaid mõne tunni jooksul pisut taheneda. Sel juhul segu enam mikserit ega täiendavat läbikloppimist ei vaja.

 

Külmutatud jogurt vaarikate ja mangoga

250 g Kreeka jogurtit (10%)
250g külmutatud vaarika- ja mangosegu (sobib ka nt. maasika-banaanisegu)
2 sl mett või agaavisiirupit

Sega koostisained kokku ja töötle saumikseri või blenderi abil ühtlaseks. Vala madalasse plastikkarpi ja külmuta ca 4 tundi või üleöö. Kreemjama tulemuse saad kui külmumisaja vältel paar korda segu korralikult läbi klopid või käsimikseriga kergelt töötled. Enne serveerimist lase pisut pehmemaks sulada.
Kui koduses majapidamises on olemas jäätisemasin, külmuta püreestatud jogurtisegu kohe selles ning lase sügavkülmas veel vaid mõne tunni jooksul pisut taheneda. Sel juhul segu enam mikserit ega täiendavat läbikloppimist ei vaja.


Külmutatud jogurt toorjuustu ja mustade sõstardega

250 g Kreeka jogurtit
250 g toorjuustu
250 g magusat kondenspiima
150 g külmutatud musti sõstraid

Sega koostisained kokku ja töötle saumikseri või blenderi abil ühtlaseks. Vala madalasse plastikkarpi ja külmuta ca 4 tundi või üleöö. Kreemjama tulemuse saad kui külmumisaja vältel paar korda segu korralikult läbi klopid või käsimikseriga kergelt töötled. Enne serveerimist lase pisut pehmemaks sulada.
Kui koduses majapidamises on olemas jäätisemasin, külmuta püreestatud jogurtisegu kohe selles ning lase sügavkülmas veel vaid mõne tunni jooksul pisut taheneda. Sel juhul segu enam mikserit ega täiendavat läbikloppimist ei vaja.

 


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar