Video

Vaata veel

Sacheri kook

Vaja on:

225 g tumedat šokolaadi

150 g toasooja võid

115 g peenikest suhkrut

8 muna (valge ja kollane eraldi)

115 g nisujahu

Glasuur:

225 g aprikoosidžemmi

15 ml sidrunimahla


šokolaadivõõp:

225 g tumedat šokolaadi

200 g suhkrut

15 g lahjat maisisiirupit

250 g rõõskakoort

5 ml vanilliekstrakti


Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 C –ni.

Võta 23 cm läbimõõduga lahtikäiva servaga koogivorm ja kata põhi küpsetuspaberiga.

Sulata šokolaad kuumaveevannil.

Vahusta või suhkruga heledaks, kohevaks vahuks.

Lisa ükshaaval munakollased.

Lisa sulanud šokolaad

Lisa jahu.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades, kahes osas šokolaadimassile.

Tõsta tainas küpsetusvormi, jaota ühtlaselt ja küpseta 50-55 minutit.

Võta koogipõhi ahjust ja lase jahtuda.

Lõika koogipõhi horisontaalselt pooleks.

Kuumuta aprikoosimoos ja sidrunimahl, seejärel suru läbi sõela ning määgi koogipõhjale.

Tõsta koogipooled kokku.

Lase potis keema rõõsakoor, suhkur ja lisa viimaks šokolaad.

Kui šokolaad on sulanud, vala glasuur koogile.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar