Video

Vaata veel

Vürtsikas tomatisupp talveks purki

6 väikest kurki (u 500 g)

4 sl õunaäädikat

1 sl soola

õli

70-100 g tomatipastat

800 g sibulat

4 loorberilehte

15-20 musta pipra tera

1 tšillipipar

5-6 keskmist küüslauguküünt

6 porgandit (u 500 g)

2 kg tomatit

2 keskmist paprikat

2 sl suhkrut

soola

 

Lõika kooritud kurgid väikesteks kuubikuteks, sega soola ja äädikaga ning lase suletud anumas vähemalt tund aega maitsestuda.

Puhasta aedviljad ning lõika sibulad ja paprikad väikesteks tükkideks; haki tšilli (soovi korral eemalda seemned ja sisu) ja küüslauk peeneks. Lõika tomatid suuremateks tükkideks ja riivi porgand.

Kuumuta suure poti põhjas õli ja prae selles tomatipasta pidevalt segades läbi. Lisa loorberilehed, pipraterad ning väikesteks tükkideks hakitud sibul ja kuumuta segades kuni sibul on pehme ja klaasjas (u 10 minutit). Lisa riivitud porgand ning peeneks hakitud tšilli ja küüslauk ning prae segades veel umbes 5 minutit. Lisa tükeldatud tomat ja paprika, suhkur ja vajadusel ka veidi vett ning hauta madalal kuumusel (kaane all) u 30 minutit vahel aeg-ajalt segades. Lisa kurk koos vedelikuga ja lase veel u 30 minutit podiseda. Kõige lõpus maitsesta soolaga ja aseta steriliseeritud purkidesse. Loorberilehed ja pipraterad võid purki pannes sisse jätta, kuid enne sööma hakkamist võta need välja.

Supipõhjast supil valmistamisel lisa kas vett või puljongit (vastavalt sellele, kui paksu suppi soovid, aga klassikaline suhe on 1:1), soovi korral tükelda sisse küpsetatud liha, sinki, kartulit, marineeritud kurki, kuid võid teha sellest ka kala- või seeneseljankat. Vajadusel maitsesta soolaga ja jahvata musta pipart. Serveerides haki peale maitserohelist (lehtpeterselli, tilli, koriandrit, tüümianit, murulauku vm meelepärast) ja paku paksu hapukoort.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud